Abone Ol

Aylin Aslım: Kürtleri o ucuz senaryoyla kandırabileceğinizi sandınız ya bir süre buna güleceğiz biz

Ünlü müzisyen Aylin Aslım, İstanbul seçimine dair bir değerlendirmede bulundu. Aslım, 23 Haziran öncesi Abdullah Öcalan'ın HDP'ye yaptığı "Tarafsız kalın" çağrısına atıfta bulunarak, "Kürtleri o zekâsız ve ucuz senaryoyla kandırabileceğinizi sandınız ya bir süre buna güleceğiz biz" dedi.

Aylin Aslım: Kürtleri o ucuz senaryoyla kandırabileceğinizi sandınız...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine iki gün kala  gündeme Abdullah Öcalan’ın İmralı Cezaevi’nden gönderdiği ‘mektup’ damgasını vurmuştu.

Mektubun ‘içeriği’ ile birlikte gündeme gelişi ve Yüksek Güvenlikli İmralı Cezaevi’nden ‘çıkışı’ da tartışma yaratmıştı.

Öcalan mektubunda "HDP’de vücut bulan demokratik ittifak anlayışı güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır. Demokratik ittifakın önemi ve tarihsel anlamı mevcut ikilemlere kendini angaje etmemesi ve şimdiye kadar olduğu gibi seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmesidir" ifadelerini kullanmıştı.

Aslım, kesin olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Twitter'dan bir değerlendirme yaptı.

Aylin şunları kaydetti:

"Ülkenin en politize kesimi olan Kürtleri o zekâsız ve ucuz senaryoyla kandırabileceğinizi sandınız ya, bir süre buna güleceğiz biz. ;)"