Abone Ol

Aykut Işıklar'dan flaş Başakşehirspor analizi: 300 taraftar bulamıyorsan..

Medyafaresi.com yazarı Aykut Işıklar, son olarak Sivasspor karşısında kendi sahasında yenilen Başakşehirspor'un durumunu masaya yatırdı. İşte o yazı:

Aykut Işıklar'dan Başakşehirspor analizi: 300 taraftar bulamıyorsan..

Aykut Işıklar / Medyafaresi.com

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray 100 yıllık bir tecrübe ile yolunda devam ediyor. Milyonlarca taraftarı var. Bazen kötü sonuçlar alıp taraftarını üzseler de her zaman büyük kulüpler veya takımlar.

Başakşehir ise; henüz 4 yaşında bir takım. Her yıl başarısına biraz daha artı değer katarak ilerledi. Bugün puan cetvelinde o köklü kulüplerin tepesinde oturuyor. Peki bu gidiş ne kadar ve nereye kadar devam edecek?

Aykut Işıklar'dan flaş Başakşehirspor analizi: 300 taraftar bulamıyorsan.. - Resim: 1
Aykut Işıklar

İşte şimdi sportif sonuçları ve lig fikstüründeki yerini bir kenara bırakıp düşünelim.

Dün sahasında Sivasspor’a yenilmesi bunu gerektiriyor. Başakşehir’in durumunu sosyo-ekonomik hatta biraz da ideolojik düşünmek gerekiyor. Yoksa doğarken ölecek.

Önce şunu tartışalım. Sahada bu kadar başarılı bir takım varken, tribünlerde neden bu kadar az seyircisi var?

Belediye Şube müdürlerinin çalışanlara baskısı olmasa hiç taraftarı olmayacak. Semt halkının çoluk çocuk pikniğe gider gibi tribünde buluşması çok trajik bir durum.

Kendi stadında 300-400 taraftar bulamıyorsan, o futbolculardan coşku beklemeyeceksin. Bu hafta Sivaslı taraftarlar çok daha fazla idi. İstanbul da 1 milyon Sivaslı’nın yaşadığı iddia ediliyor.

Şayet bu doğru ise Sivaslılar da takımlarına ayıp etmiş.  

Ancak kimsenin kimseye küsmeye veya kinaye yapmaya da hakkı yok. Çarşı pazardan bir kilo soğan alırken bir saat düşünülen bir ortamda kim takar maçları. Belediye de çalışanların durumu daha da kötü.

Zorla maça mı gitsin, yoksa siyasi parti mitingine benzeyen açılışlara mı? Her Allahın günü bir yere propaganda kokan açılış var.

Sıkıysa elindeki bayrağı sallarken, ‘Türkiye senine gurur duyuyor’ diye bağırmasın. Ekmek arası kaşar peyniri sokağına kadar gelen İETT otobüsünde yiyor.

Geçen yıl Bayrampaşa'daki bir açılışta Cumhurbaşkanımız, ‘Başakşehir’in maçlarına da gidin haaa’ demişti. Buna da en yakın rakibi Galatasraylılar çok üzülmüştü.

Stadın ismi de kafadan kayıp. Galiba Fatih Terim ismini o stada verenler çok acele davrandılar. Terim o günlerde Türkiye de futbolun başındaki milli kahraman idi. Şimdi Futbol Federasyonundan milyonlarca lira tazminat isteyen kötü adam…

Başakşehir halkı sahadaki futbolcuyu benimsedi mı? Buna da kocaman bir hayır.

Kaptanları Emre Belözoğlu hala Galatasaraylı veya Fenerbahçeli bücür Emre… Halk Ekmeğin kredisiyle Barselona’dan kiralanan Arda Turan'ı kendilerinden görmediler.

AYKUT IŞIKLAR'IN YAZISININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN