Abone Ol

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında kritik bir bilgiye ulaştım

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yakın olduğu iddia edilen, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında edindiği yeni bilgileri köşesine taşıdı.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında kritik bir bilgiye ulaştım

"Polis yetkilisi, 17 silah yakalandığı halde dosyanın kapatıldığına dikkat çekerek, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ı suçluyor."

Bir polisin Saymaz'a verdiği bilgilere göre, 2018 yılı ve 2019 yılında Kaplan ve örgütüne yönelik yürütülen 3 soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.

Polis, 17 silah yakalandığı halde dosyanın kapatıldığına dikkat çekerek, Kaplan'ın villa ve araba aldığı iddia edilen eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ı suçladı.

Saymaz ayrıca, Kaplan'ın 2018 yılı ve 2019 yıllarındaki eylemlerinin kanıtları olarak sorguda yöneltilen telefon konuşma kayıtlarının takipsizlik kararı verildiği için silindiğini belirtti.

Saymaz, yazısında şunları söyledi:

"Görüştüğüm bir polis yetkilisi o tarihte (2018 yılı ve 2019 yıllar arasında) Kaplan ve suç örgütüne yönelik üç soruşturma yürüttüklerini savcılığın takipsizlik kararı verdiğini kaydediyor.

Polis yetkilisi 17 silah yakalandığı halde dosyanın kapatıldığına dikkat çekerek, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ı suçluyor.

Bu arada… Kritik bir bilgiye ulaştım. Kaplan'ın 2018-2019 yıllarındaki eylemlerinin kanıtları olarak sorguda yöneltilen tape'ler (telefon konuşma kayıtları) takipsizlik kararı verildiği için silinmiş. Savcılığın elinde 2018 yılı ve 2019 yıllarına dair polis fezlekelerinden başka bir kanıt bulunmuyor.

İddiaya göre… Savcılık eski fezlekelerdeki iddiaları, konuşmaları, fotoğrafları ve görselleri Kaplan ve diğer şüphelilere sordu. Yöneltilen soruların da 2019 yılında hazırlananlar olduğu iddia ediliyor.

Görüştüğüm bir polis yetkilisi bu iddiayı doğruladı. Savcılık ve emniyetin elinde tape'lerin olmadığını, belki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda bulunabileceğini kaydediyor.

Tape'lerin orijinali bulunmadığı takdirde çözümlerin kanıt niteliği tartışmalı hale gelebilir. Polis yetkilisi, soruşturmada gizli ve açık tanıkların olduğunu söylüyor.

Kaplan'ın siciline dair yeni bilgilerle ulaştım. Buna göre: Kaplan, 2017 yılında Glock marka tabancayla yakalandı.

Tahliye olduktan sonra, 17 Ekim 2018 yılında denetimli serbestlik için imzasını karakoldaki polise attırdığı saptandı. Kaplan, gözaltına alındı.

Kaplan, 20 Mart 2019 yılında A.T.'nin silahla vurulmasına dair yakalandı. Ses kayıtlarına rağmen tutuklanmadı. Aynı yıl aracında Glock marka tabancayla gözaltına alındı."