Abone Ol

Aydınlık'tan Mehmet Eymür'e Yanıt: Doğu Perinçek'i Öldürtecekti

Mehmet Eymür'ün Gökçer Tahincioğlu’na yaptığı açıklamalar Türkiye siyasetinin gündemini değiştirdi. Doğu Perinçek tarafından iddialara yanıt gecikmedi.

Aydınlık'tan Mehmet Eymür'e Yanıt: Doğu Perinçek'i Öldürtecekti

T24’ün Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu’nun yaptığı Mehmet Eymür röportajı, sabah saatlerinde Türkiye'nin gündemine oturdu.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Kontrterör Eski Daire Başkanı, Tahincioğlu’nun sorularını verdiği yanıtlarda, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Eymür'ün iddialarına Doğu Perinçek cephesinden yanıt gecikmedi. Vatan Partisi'nin yayın organı olarak hareket eden Aydınlık Gazetesi'nde yer alan yanıt niteliğindeki haberde "İşte CIA tetikçisi Mehmet Eymür'ün sicili" ifadeleri kullanıldı.

Mehmet Eymür, Susurluk skandalında günlerce konuşulan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ın JİTEM’in kurucularından Cem Ersever’i öldürmesinden İngiliz ajanı olduğunu öne sürdüğü Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’in aynı zamanda MİT’teki eski şefi Hiram Abas’ı deşifre etmesine kadar bir diziyi iddiayı gündeme taşıdı.

 EYMÜR: PERİNÇEK, TAMAMEN İNGİLİZ İSTİHBARATIYLA AMERİKALILARIN ADAMIDIR

Eymür, Tahincioğlu'nun soruları üzerine, "Perinçek'in hem ordu içinde yüzbaşılıktan başlayıp generalliğe kadar uzanan adamları var hem de MİT'te. Bana kalırsa Perinçek, tamamen, İngiliz istihbaratıyla Amerikalıların adamıdır. Kesinlikle öyledir." ifadelerini kullandı.

Tahincioğlu’nun,  ‘‘Ama dönemin başbakanı Tansu Çiller de isim listesi açıklamadı mı, o listedeki isimler öldürüldü’’ demesi üzerine Eymür, ‘‘O Mehmet Ağar'ın tesiridir. (Tansu) Çiller'in kendi bilgisiyle yaptığını sanmıyorum. Pirüpak olduğunu söylemek istemem, ama Çiller Özel Örgütü tamamen palavra… 700 kişilik grup varmış, bunların hepsi yanlış. Özer Çiller'le görüşüyordum. Sönmez Köksal'ın (dönemin MİT Müsteşarı) bilgisi dahilinde. Benim ilişkim bu. Özel bir talepleri olmadı. Ama onların döneminde MİT'e geri döndüm. Hâlâ Çiller Özel Örgütü diye kitap satıyor Doğu Perinçek. O konuda Sönmez Bey'in de büyük hatası var. Bizim Mikdat Alpay'ın yazdığı bir rapor sanki bunu teyit eder gibi çıktı. Sönmez Bey'in de hatası var, imzalamış bu raporu. Mikdat Alpay, Perinçek'le işbirliği yaptı. Doğru düzgün okumamış Sönmez Bey. Çiller de tazminat kazandı 2 milyon lira o kitaptan. Ama hâlâ satışta… Benim bu Çiller Özel Örgütü'nün başında olduğumu söylediler. Düşünün. Metin Dalman isimli gazeteci Alman medyasına bunu verdi. Mikdat Alpay'ın adamı bir MİT elemanı Dalman. Böyle çalıştılar. Kesinlikle böyle bir yapılanma yok. Benim Çiller Örgütü diye bir örgüt başında olmam, Çatlı ile Ağar ile bu örgütü yönetmem mümkün olabilir mi?’’ yanıtını veriyor.

 AYDINLIK'TAN MEHMET EYMÜR'E YANIT

Aydınlık Gazetesi'nin internet sitesinde yer alan haberede "TGB üyelerinin 2 Kasım 2021 günü İstanbul'da ABD askerinin başına çuval geçirmesi sonrası CIA tetikçisi Mehmet Eymür tekrar piyasaya sürüldü. Yalanlarıyla Perinçek'i hedef alan Eymür'ün kirli sicilini sizlerle paylaşıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Kaşif Kozinoğlu, Kaşif Kozinoğlu’nun Mezara Götürmediği Sırlar isimli kitapta yer alan iddiaların da aktarıldığı haberde, "MİT’in Eski Orta Asya Sorumlusu Kaşif Kozinoğlu, Ergenekon kumpasında hedef alınarak hapse atılmıştı. Ardından şüpheli bir biçimde cezaevinde hayatını kaybetmişti. Ancak vefat etmeden önce kendi el yazısı ile Aydınlık Gazetesi’ne gönderdiği notlar büyük bir sır perdesinin aralanmasını sağladı. Kozinoğlu, mektuplarda Eymür’ün, FETÖ’den aylık 50 bin dolar maaş aldığını ve Ergenekon kumpasında FETÖ tarafından özel olarak görevlendirilerek ABD’den Türkiye’ye getirildiğini yazmıştı.Eymür, Tuncay Güney’le hazırladıkları sahte belgelerle Ergenekon Operasyonu’nun alt yapısını oluşturmuş." ifadeleri yer aldı.

 DOĞU PERİNÇEK'E SUİKAST İDDİASI

Öte yandan haberde Doğu Perinçek içni suikast planı yapıldığı da iddia edildi.

İddia, "Dr. Doğu Perinçek’in 1 Haziran 2021 tarihinde Ulusal Kanal’da Çıkış Yolu programında açıkladığı ve Musavat Dervişoğlu’nun da dahil olduğu suikast planının başındaki isim Mehmet Eymür’dür. Alaattin Çakıcı, TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu’nda 3 Mayıs 2000’de verdiği ifadede “Mehmet Eymür eski bana bağlı olan kader arkadaşım birkaç tane ülkücüyü programlıyor. Ve benimle irtibata geçiyor. Çocuk ‘Ağabey, bu Doğu Perinçek, senin için de ‘CIA ajanı’ dedi. Bu Topal’ı koparalım mı?’ diyor… Onun üzerine biz bu işe engel oluyoruz. Yani Eymür, o arada iki tane ülkücüyü kullanarak Doğu Perinçek’i öldürtecek, ihaleyi de bana yıkacak”(4) dedi." ifadeleriyle dile getirildi

Medya Radar