Abone Ol

Aydınlık yazarından Erdoğan’a: Bunu nasıl hatırlamaz?

Aydınlık yazarı Ufuk Söylemez, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “IMF’den borç almadık” şeklinde konuşma yaptığını ifade ederek, bu sözleri eleştirdi.

Aydınlık yazarından Erdoğan’a: Bunu nasıl hatırlamaz?

Söylemez, IMF’den alınan borçların geçmişten bu yana hangi iktidar döneminde alındığını tek tek sıraladı. IMF’den son borç ise, 2005 yılında Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde alındı.

İşte Ufuk Söylemez’in yazısı:

Cumhurbaşkanı Sn. T. Erdoğan, uzun süredir yaptığı açıklamalarda, IMF’den borç almadıklarını söylüyor ve bununla övünüyor.

Kuşkusuz ki, IMF’ye muhtaç olmadan, ondan faizle borç almadan, stand-by imzalamadan ve uygulamadan, ekonomiyi istikrarlı bir şekilde yönetmek, büyütmek istenen ve takdir edilen bir iştir.

Nitekim, bendeniz de, IMF’den bir dolar borç almadan, stand-by imzalamadan ve/veya imzalanmış bir stand-by anlaşmasını yürütmeden, ekonomiyi büyütmeyi ve ödemeler dengesi sorununa neden olmamayı başarmış bir ekonomi bakanıydım örneğin.

Ancak, T. Erdoğan’ı ya hafızası ya da danışmanları yanıltıyor olabilir. Yoksa kasten, IMF’den son olarak borç alan iktidar bizzat kendileri ve AKP iktidarı olduğu halde, tam tersine bu kadar iddialı ve sık bir biçimde açıklamalar yapmazdı diye düşünüyorum.

Yazının devamı için tıklayın