Abone Ol

Aydınlık: Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya makam aracını durdurup şoförünü yolda bıraktı mı?

Aydınlık gazetesinin haberine göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, altı kez özel kalem müdürü, beş kez basın danışmanı ve dört kez de bakanlık korumalarını değiştirdiği öne sürülüyor.

Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya makam aracını durdurup...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, bakanlıkta sık sık çalışanlarını değiştirdiği öne sürüldü.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, Anayasa değişikliği kapsamında yürütülen kampanya nedeniyle Türkiye ile Almanya ve Hollanda arasında yaşanan kriz sırasında Başbakan Binali Yıldırım’ın “Gitme” dediği halde Almanya’dan Hollanda’ya geçen ve buradan sınır dışı edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya’nın adı bu kez bakanlıkta bürokrat ve çalışanları ile yaşadığı sorunlarla gündeme geliyor.

AKP kulislerinde, Kaya’nın sık sık çalıştığı bürokrat ve personeliyle sorunlar yaşadığı ve çalışmasını beğenmediği personel ile derhal yollarını ayırdığı ve gönderdiği ifade ediliyor.

Gidenlerin yerine alınan personelin de bir süre sonra kendilerinden öncekiler ile aynı kaderi paylaşarak başka bakanlıklara kaydırıldıkları belirtiliyor.

BASIN DANIŞMANI DAYANMIYOR

Meclis kulislerinde, Kaya’nın bu şekilde, altı özel kalem müdürü, beş basın danışmanı, dört kez de bakanlık koruma ekibini değiştirdiği, Kaya’nın sürekli koruma değiştirmesinden Emniyet Genel Müdürlüğünün de rahatsız olduğu, Başbakan Binali Yıldırım’ın da devreye girmek zorunda kaldığı iddialar arasında.

MAKAM ŞOFÖRÜNÜ YOLDA BIRAKMIŞ

Kulislerde Bakan Kaya’nın makam şoförünü yolda bıraktığı ileri sürülen olayın hikayesi de şöyle anlatılıyor:

“Bakan Kaya, bir İstanbul seyahatinde, E5 otoyolunun Merter’e yakın bir yerinde makam şoföründen aracı sağa çekmesini istemiş. Trafik akışı nedeniyle şoför istenileni biraz geçerek yapmak zorunda kalmış. Buna kızan Kaya, aracı durdurarak makam şoförünü orada araçtan indirmiş... Korumalarından birini makam şoförü yaparak arkasından bakmadan çekip gitmiş. Makam şoförü oradan kendi imkanlarıyla bakanlığa geri dönmüş...”

MİLLETVEKİLİNE FIRÇA

Kaya’nın milletvekilleri ile de arasının iyi olmadığı belirtilirken, şu olay anlatılıyor:

“Olay Esenboğa Havaalanı’nda geçiyor. İstanbul’a gitmek için THY’den uçak bileti almak isteyen bir AKP Milletvekili, görevliden Business Class’ın ilk numarası olan 1A numarasını istemiş. Görevli ‘Orası dolu efendim’ deyince, milletvekili merak edip ‘1A’yı kime verdiniz’ diye sormuş. Görevli ‘Aile Bakanımız Sayın Kaya’ya’ yanıtı vermiş... Milletvekili boş olan bir başka koltuğu alarak Bakan’ın bulunduğu VİP salonuna geçmiş. Bakanla selamlaştıktan sonra, ‘Sizin de burada olduğunuzu öğrendim, yanınıza geldim’ demiş, ama hiç beklemediği bir çıkış ile karşılanmış. ‘Siz benim burada olduğu nereden öğrendiniz?’ Bakan’ın bu yanıtı üzerine şaşıran AKP’li, ‘Görevliden’ demek yerine ‘Grup Başkanvekili Mehmet Muş’tan’ demek zorunda kalmış...”

KOLTUK KAVGASINA KARIŞMIŞTI

Bir süre önce TBMM’de, AKP Grup Toplantısı öncesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın danışman ve korumaları arasında koltuk kavgası yaşanmıştı. Kaya’nın danışmanı ile Soylu’nun koruma ve danışmanlarından oluşan ekip yaklaşık bir saat aynı koltuk için mücadele etmişti. Soylu’nun her zaman oturduğu koltuğa o gün Kaya’nın danışmanı oturunca, Soylu’nun danışmanlar ve korumalarını uzun süren bir mücadeleden sonra onu koltuktan kaldırmıştı. Soylu’nun korumalarından biri koltuğa oturarak bakanın gelmesini beklemişti. Olaydan haberdar edilen Kaya grup salona geldikten sonra, Soylu adına koltuğu tutan korumanın yanına giderek “Ben oturacağım, geç şuraya” diyerek korumayı koltuktan kaldırmıştı. İçişleri Bakanı Soylu ise koltuk kavgasının yaşandığı o toplantıya katılmamıştı.

Aydınlık