Abone Ol

Aydın Doğan işleri kızlarına bıraktı! Peki kimdir bu 4 kadın?

Doğan Yayın Holding'deki yetkilerini bırakan Aydın Doğan'ın bütün işlerinde artık bu 4 kadın söz sahibi olacak. İşte 4 başarılı iş kadını

Aydın Doğan işleri kızlarına bıraktı! Peki kimdir bu 4 kadın?

İşte Doğan'ın 4 ası...

Arzuhan Doğan Yalçındağ

Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olan Yalçındağ, iş hayatına 1990'da Milpa bünyesinde Alman Quelle ile birlikte Mail Order şirketini kurarak başladı, 1992'ye kadar burada yöneticilik yaptı. Alternatifbank'ın kurluuş çalışmalarına katıldı ve daha sonra yönetimde yer aldı.

1995-1996 arasında, Milliyet Dergi Grubu'nun yönetiminde görev aldı, 1996'da Kanal D'de çalışmaya başladı. 1999'da CNN International ile birlikte haber kanalı kurulması için çalışmaları başlattı.

Halen Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyeliği yürüten Yalçındağ, TÜSİAD'ın ilk kadın başkanı olarak tarihe geçti. Doğan Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Yalçındağ ile evli.

Vuslat Doğan Sabancı

Bilkent Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra eğitimine yüksek lisansını Uluslarası Medya ve İletişim alanında yapan Sabancı, bir yıl The New York Times'ın yazıişleri bölümünde çalıştı. The Walf Street Journal'da Asya İş Dünyası Haberleri Kanalı ve The Wall Street Journal Latin Amerika Edisyonu'nun kurulması çalışmalarında görev aldı.

1996'da Reklamdan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak Hürriyet'e katıldı. Üç yıl sonra Pazarlama Operasyon Grup Başkanı oldu.

Hürriyet'in İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdüren Vuslat Doğan sabancı, stratejik planlama, iş geliştirme ve gazetenin idari faaliyetlerinden sorumlu. Pegasus Havayolları ve Esas Holding'in patronu Ali Sabancı ile evli.

Hanzade Doğan Boyner

London School of Economics'te eğitim gören Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Boyner, iki yıl Goldman Sachs'ta finansal analizci olarak çalıştı. Doğan Gazetecilik A.Ş.'nin İcra Kurulu Başkanlığı ve Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

Boyner Sanayi İcra Kurulu Başkanı Osman Boyner ile evli.

Begümhan Doğan Faralyalı

Ailenin en sakin ve iddiasız üyesi olarak tanınan Begümhan Doğan Faralyalı, iş hayatına 1998'de New York'ta Arthur Andersen'da danışman olarak başladı. 2005'ten bu yana DYP Yurtdışı Yatırımlar ve İş Geliştirme projelerinden sorumlu Başkan Yardımcılığı yapıyor.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ersin Faralyalı'nın oğlu Ahmet Faralyalı ile evli.

AYDIN DOĞAN KİMDİR?