Abone Ol

Ayçiçek Yağı ve Fiyatları ile İlgili Yeni Açıklama

Ayçiçek yağı fiyatları ile gündemdeyken üstüne Rusya-Ukrayna çatışması sonrası ayçiçek yağı krizi baş gösterdi. TMO'dan ayçiçek yağı krizi ve fiyatları ile ilgili yeni açıklama geldi.

Ayçiçek Yağı ve Fiyatları ile İlgili Yeni Açıklama

Ayçiçek yağı ve fiyatları bir süredir gündemdeki yerini korurken bunun üstüne birde ayçiçek yağı krizi çıktı. Ayçiçek yağı fiyatları ve buğday sorunuyla ilgili Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal açıklamalarda bulundu. Güldal, geçen yıl da aynı spekülasyonların çıktığını hatırlatıp, her iki üründe de yeteri kadar stok olduğunu dile getirdi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlamasından sonra Türkiye'de ayçiçek yağı fiyatları ve buğdayla ilgili stok sorunu ekonominin en önemli gündem maddelerinden biri olmuştu. Vatandaşlar uygun fiyatla ayçiçek yağı bulma arayışına geçerken, buğday stoğunda sorun yaşandığı iddiaları sonrası ekmeğe zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

TMO'DAN AYÇİÇEK YAĞI VE BUĞDAY FİYATLARI AÇIKLAMASI

Bloomberg HT'nin sorularını cevaplayan ve '2. Uluslararası Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi'nde açıklamalarda bulunan TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Piyasada, stoklarda, toptancılarda ve sanayicimizin elinde yeteri kadar ayçiçeği yağı ve tohumu var. Kimin elinde ne kadar ürünü olduğunu kayıt altında." dedi. Güldal, özellikle buğday konusunda TMO olarak tedarikin sağlandığını ve makul fiyatlardan tüketiciye ulaştırıldığını ifade etti. Tüketicinin yokluk fikriyle paniğe kapıldığını fakat tedarikte bir sorun olmadığını, Rusya'dan gemilerin yola çaktığını dile getiren Güldal, halkı rahat olmaya çağırdı.

STOKLARIMIZ YETERLİ

Ayçiçek yağı için konuşan TMO Genel Müdürü Güldal, "Geldiğimiz noktada stoklarımız çok güçlü ve yeterli. Tedariklerimiz devam ediyor. Rusya-Ukrayna problemi dolayısıyla aksayan gemi transferleri yeniden başladı. Cumhurbaşkanımızın devreye girmesiyle özellikle ham madde yüklü gemiler Türkiye’ye gelmeye başladı. İyi bir sezon bekliyoruz. Bunu söyleme sebebim, geçen seneye göre bu yıl daha iyi bir yağış rejimi yaşıyoruz. Yüzde 7 oranında daha fazla yağışın olduğu bir dönem yaşıyoruz" diye konuştu.