Abone Ol

Avrupalı Sosyalistlerden Kılıçdaroğlu'na Tam Destek

CHP Avrupa Temsilcisi Kader Sevinç paylaştı.. Avrupa Sosyalistler Partisi (PES), Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek mesajı paylaştı.

Avrupalı Sosyalistlerden Kılıçdaroğlu'na Tam Destek

'PES, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin adayı Kılıçdaroğlu'nun arkasında duruyor' başlıklı açıklamada, "Mayıs ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye muhalefetinin ortak adayı olarak üye partimiz Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu'nu güçlü bir şekilde desteklemektedir." denildi.

Kılıçdaroğlu'nun 2017'deki 'Adalet Yürüyüşü' hatırlatılan mesajda, "Kılıçdaroğlu, geniş tabanlı muhalefet bloğu Millet İttifakı'nı oluşturan en büyük siyasi parti olan ana muhalefet partisi CHP'nin lideri. Cumhurbaşkanı Erdoğan yönetiminde Türkiye'nin demokrasisinin dağılmasına karşı çıkmak için 280 mil uzunluğundaki ünlü "Adalet Yürüyüşü"ne liderlik etti" ifadelerine yer verildi.

KADER SEVİNÇ İN AÇIKLAMASI

Brüksel'de CHP Avrupa Birliği Temsilciliği'nin başkanlığını yürüten, aynı zamanda PES Yönetim Kurulu Üyesi olan Kader Sevinç bu şunları söyledi:

"Dünyanın tüm demokratları ve ilericilerinin gözleri Türkiye'ye çevrilmiş durumda. Türkiye'de CHP'nin liderliğini yaptığı muhalif güçlerin kararlı adımlarla iktidara yürüyor olması demokrasiyi savunan herkese heyecan vermekte. Gerek Adalet Yürüyüşü'nün lideri gerekse 2019'da gerçekleşen yerel seçim zaferinin mimarı olarak uluslararası kamuoyunda tanınan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın ortak adayı olması uluslararası siyasi ailemizde ve tüm demokratlar arasında heyecan ve güçlü bir destekle karşılamaktadır. Bizi bekleyen tüm güçlüklere rağmen, demokrasiden sosyo-ekonomik şartlara uzanan çizgide Türkiye'yi dünyada hak ettiği noktaya getirme kararlılığındayız. Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları en yüksek demokratik standartlarda ve "mutlu insanlar ülkesi" olarak anılan bir ülkede yaşamayı hak ediyorlar. Bunu başarmakta kararlıyız. Bir Cumhuriyet ülküsü olan Avrupa Birliği üyelik sürecimiz de bu taze ve ilerici vizyon ve liderlikle canlanacaktır. Brüksel'de ve AB başkentlerindeki tüm temas ve toplantılarımda dünyanın tüm demokratlarının da bizim heyecan ve umudumuzu paylaştıklarını, dayanışma içinde olduklarını görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun daha önceki uluslararası çağrılarında ifade ettiği gibi dünyanın tüm demokratları birleşmelidir ve dünyada bu demokrasi ateşini yakmaya, Türkiye'nin demokratları olarak biz, en yakın ve hazır noktadayız. Seçimlerde elde edeceğimiz zafer dünyadaki tüm demokratlara ilham verecektir."