Abone Ol

Atalay Filiz, Avcı gibi davranıp, av sahasında dolaşmış, menfezde gizlenmiş

İSTANBUL ve Ankara'daki 3 cinayetin sanığı olarak arandığı sırada geldiği İzmir'de, kaçış macerası 15 gün süren Atalay Filiz'in yakalanmasından sonra, nasıl yaşadığının ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.

Atalay Filiz bu delikte saklanmış!

Gümüldür'deki pansiyonda ve sahilde birkaç gün geçiren Atalay Filiz'in, dikkat çekmeden rahatça dolaşabilmek için av sahasına gittiği buradaki menfezde gizlendiği, bitki ve hayvanları yiyip yaşamını sürdürdüğü saptandı. Bunun yanı sıra polisin, Atalay Filiz'in üzerinden çıkan parayı nereden bulduğunu araştırdığı, görgü tanıklarının özel araç içerisinde görüldüğüne dair iddialarının da araştırıldığı ifade edildi.

Atalay Filiz, Avcı gibi davranıp, av sahasında dolaşmış, menfezde gizlenmiş - Resim: 1

Tuzla'da geçen 27 Mayıs'ta tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı, 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı Ankara'da öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay Filiz, 29 Mayıs'ta İzmir'de ortayla çıktı.

Atalay Filiz, Avcı gibi davranıp, av sahasında dolaşmış, menfezde gizlenmiş - Resim: 2

En son görüntüsü de 31 Mayıs günü, kaldığı bekar evinden çıktığı sırada kaydedilen Atalay Filiz'den bir daha haber alınamadı. Nerede olduğuna dair pek çok senaryonun ortaya atıldığı her gün polise yüzlerce ihbarın yapıldığı Atalay Filiz'in kaçış macerası 15 gündü sürdü.

Atalay Filiz, Avcı gibi davranıp, av sahasında dolaşmış, menfezde gizlenmiş - Resim: 3

Bu süre içerisinde Gümüldür Bölgesi'nde gizlenen Atalay Filiz, bindiği minibüste bulunanların ihbarı üzerine  yakalandı. Atalay Filiz'in yakalanmasını sağlayan ihbarı yapan Taha Gürses de, neler yaşandığını anlattı. Pazar sabahı çalıştığı, İzmir'deki pastaneye gelmek için minibüse bindiğini söyleyen Taha Gürses, şöyle dedi:

Atalay Filiz, Avcı gibi davranıp, av sahasında dolaşmış, menfezde gizlenmiş - Resim: 4

"Yolda minibüsü durdurup binen kişi bana tanıdık geldi. Arka çapraz koltuğa geçip oturdu. Ben birkaç kez dönüp baktıktan sonra Atalay Filiz olduğunu anladım. Hemen telefondan, internetten 'İzmir katil Atalay Filiz' diye arama yaptırdım. Fotoğraflardan da o olduğunu anladım. Benim kendisini fark ettiğimi anlayınca tedirgin oldu, minibüsten indi. Ben de önce telefonla ardından yakındaki polis merkezine gidip minibüs şoförü ve oğluyla ihbarda bulundum."
İhbardan sonra işyerine gittiğini, yakalanma haberini de eşinden öğrendiğini anlatan Taha Gürses, "Ben yaşadığımı eşime de anlatmış ve dikkatli olmasını istemiştim. Sonra eşim beni aradı ve katilin yakalandığını söyledi. Günlerdir konuşuluyordu. Yakalanmasına sevindim. Hatta, ben yakalattım artık herkes rahat, siz de rahat edin' sözleriyle eşime şaka yaptım" dedi. Taha Gürses, Atalay Filiz'in üzerinin kirli, elbiselerinin buruşuk olduğunu, günlerdir banyo yapmadığı içinde kötü koktuğunu da ifade etti.

DEVLET AVLAĞINDA GİZLENMİŞ
Atalay Filiz'in yakalanmasından sonra Gümüldür'de geçirdiği günlere dair ayrıntılarda ortaya çıkmaya başladı. Gümüldür'deki pansiyonda ve sahilde birkaç gün geçiren Atalay Filiz'in, gerek dikkat çekmeye başlaması gerekse de uzun süre kaçma düşüncesiyle parasının bitmemesi için dağlık alanda da kaldığı ortaya çıktı. Biyoloji eğitimi ve doğada yaşam kursu aldığı için dağlarda rahatça yaşamını sürdüren Atalay Filiz'in, gizlenmek için seçtiği alan da dikkat çekti. Atalay Filiz'in son zamanlarda rahatça dolaşabilmek adına Gümüldür Devlet Avlağı'nda saklandığı saptandı. Burada avcı gibi davranıp dolaşan Atalay Filiz'in üzerindeki birisi 17, diğeri 15 santim uzunluğundaki avcı bıçaklarını kullandığı bildirildi.

Atalay Filiz, Avcı gibi davranıp, av sahasında dolaşmış, menfezde gizlenmiş - Resim: 5

Avcı gibi av sahasında dolaşan Atalay Filiz'in, bazı geceleri de, bu bölgedeki menfezde geçirdiği tespit edildi. Burada Atalay Filiz'den kalma, kuru pasta fırınına ait kutu, plastik su şişeleri ile kraker ambalajları bulundu. Atalay Filiz'in Gümüldür merkezde saklandığı mandalina bahçesinde de vatandaşlarca fark edildiği ortaya çıktı. Yakalanmadan bir gün önce bir mandalina bahçesinde giysilerini değiştirdiği, gözaltına alındığında üzerinde bulunan kıyafetleri giydiği, bu sırada bahçe sahibinin kızlarının kendisini görüp, sapık sanarak babalarına haber verdikleri anlaşıldı. Babaları bahçeye gelene kadar, farkedildiğini ve kendisinden şüphelenildiğin anlayan Filiz'in bölgeden hızla uzaklaşdığı belirlendi.

Atalay Filiz, Avcı gibi davranıp, av sahasında dolaşmış, menfezde gizlenmiş - Resim: 6

YARDIM EDEN Mİ VARDI?
Bunun yanı sıra polis, üzerinde 10 bin TL ve 3 bin 500 Euro para çıkan Atalay Filiz'e yardım eden kimse olup olmadığının da peşine düştü. Polis, parayı nereden bulduğunu araştırmaya başladı. Ayrıca vatandaşların, Filiz'i bir özel araç içerisinde gördüklerine dair iddiaları da değerlendirmeye alındı. Bölgedeki bazı güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı.

Atalay Filiz, Avcı gibi davranıp, av sahasında dolaşmış, menfezde gizlenmiş - Resim: 7

SAYISAL LOTO'DA 1 BİLMİŞ
Atalay Filiz'in yakalandığı sırada üzerinde bulunan Sayısal Loto kuponundan şans oyunları oynadığı da anlaşıldı. Atalay Filiz'in üzerinden çıkan Sayısal Loto kuponunun 19 Aralık 2015 tarihli çekilişe ait olduğu, o çekilişte kuponu İzmir ve Karaman'dan yatıran iki kişinin 6 rakamını bilip, büyük ikramiyeyi kazandığı, Atalay Filiz'in ilk kolonda hiçbir rakamı bilemediği, ikinci kolanda ise sadece 1 numarayı tutturup, ikramiye kazanamadığı tespit edildi.

Atalay Filiz, Avcı gibi davranıp, av sahasında dolaşmış, menfezde gizlenmiş - Resim: 8