Abone Ol

Avatar Atakan hakkında son dakika gelişmesi

Survivor adlı yarışmada “Avatar” olarak tanınan Kick Boks ve Muay Thai sporcusu Çağan Atakan Arslan hakkında son dakika gelişmesi.

Avatar Atakan hakkında son dakika gelişmesi

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar, bir televizyon kanalında yayınlanan yarışma programında "Avatar" olarak tanınan Arslan'ın, 18 Ekim 2016'da sosyal medyada paylaşılan görüntüsünün şikayet edilmesi üzerine inceleme başlattı.

Söz konusu görüntüde “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçunu içeren ifadeler kullanıldığı gerekçesiyle Sarıyar, Arslan hakkında bu suçtan soruşturma izni verilmesi için Adalet Bakanlığına yazı yazılmasına karar verdi.

Bu suçtan yapılacak soruşturmaların Adalet Bakanlığı iznine bağlı olması nedeniyle, yapılacak işlemlerin gelecek karara göre yürütüleceği öğrenildi.

AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Türk halkına hakaret ettiği öne sürülen konusu videonun internete düşmesinin ardından Arslan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Birkaç yıl öncesine ait olan bu videoda müzik dinlerken sanki halkıma küfür ediyormuş gibi, söyleneni farklı şekilde algılatarak bizi ve değerlerimizi hiçe sayan bu aşağılık mahlukata sadece yazıklar olsun diyorum. Ben ki yıllarca bayrağımız için dünyanın 4 bir yanında savaşmış bir adamım. Bu yapılan karalamalar beni ve ülkesini seven herkes icin yalnızca bir masal niteliğindedir... Bu şahıs ve yayan fake hesaplar hakkında yasal işlemler başlatılmıştır" demişti.

Arslan daha sonra yaptığı açıklamada "Türk halkından özür dileyebilirim böyle bir konuyla gündeme geldiğim için. Ama benim, milli bir sporcu olarak Türk halkına hakaret etmişim gibi gösterilmesi çok çirkince. Benim Türk bayrağıyla olan, ülkemi gururlandırırken olan videolarımı yayınlasak program yetmez" diye konuşmuştu.