Abone Ol

Atatürk'ün resmini ters asan üniversiteye tepki yağdı!

Trabzon Üniversitesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kampüsteki binaya Atatürk’ün resmini ters astı. Bir süre böyle kalan resim, kısa bir süre sonra düzeltildi.

Atatürk'ün resmini ters asan üniversiteye tepki yağdı!

Trabzon Üniversitesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kampüsteki binaya Atatürk'ün resmini ters astı. CHP Trabzon eski Milletvekili Haluk Pekşen, "Bunu yapan aşağılık bir alçaktır. Trabzon vatan haini bu haysiyetsizleri iyi bilir" diyerek tepki gösterdi.

CHP Trabzon eski Milletvekili Haluk Pekşen, sosyal medya hesabından Trabzon üniversitesi Fatih kampüsündeki bir binaya ters asılan Atatürk resmi ve bayrakların fotoğrafını paylaşarak, “Bu ihaneti yapan şeref yoksunu yalnızca Atatürk’e değil Trabzon halkının şeref ve onuruna saldırmıştır.

Cumhuriyetin kurucu kenti, milli mücadelenin en öndeki yiğit insanlarının kentidir Trabzon. Bunu yapan aşağılık bir alçaktır. Trabzon vatan haini bu haysiyetsizleri iyi bilir” diyerek tepki gösterdi.

İşte Pekşen'in o paylaşımı;

Atatürk'ün resmini ters asan üniversiteye tepki yağdı! - Resim: 1

Üniversiteden bir anlık dikkatsizlik açıklaması

Trabzon Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle üniversitemiz Fatih Kampüsü’ndeki bir binamıza şanlı bayrağımızı ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini asma çalışmaları esnasında görevli personelimizin bir anlık dikkatsizliğinin sonucu olarak Atatürk portresi çok kısa bir süre de olsa maalesef ters asılmış, bu durum bayrak asma işlemi devam ederken fark edilerek derhal düzeltilmiştir.