Abone Ol

Atatürk'ün Sözünün Olduğu Pankartı Anıtkabir'e Almadılar

Atatürk’ün kalpaklı portresinin ve “Bağımsızlık Benim Karakterimdir”, “Emperyalistler, İşbirlikçiler, Geldikleri Gibi Gidecekler” sözünün yazılı olduğu bayrakları taşıyan HKP'ye, Anıtkabir'de polis engeli.

Atatürk'ün Sözünün Olduğu Pankartı Anıtkabir'e Almadılar

HKP üyelerinin 29 Ekim’de Anıtkabir’e yürüyüşüne polis izin vermedi. HKP üyeleri son dört yıla kadar 23 Nisan’da, 19 Mayıs’ta, 30 Ağustos’ta, 29 Ekim’de ve 10 Kasım’da Anıtkabir’e, üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün kalpaklı portresinin ve “Bağımsızlık Benim Karakterimdir”, “Emperyalistler, İşbirlikçiler, Geldikleri Gibi Gidecekler” sözünün yazılı olduğu bayraklarla Anıtkabir’i ziyaret ediyordu.

POLİS YÜRÜYÜŞE İZİN VERMEDİ

Cumhuriyet’in kuruluşunun 98’nci yıl dönümünü kutlamak için Tandoğan Metro Durağı önünde bir araya gelen HKP üyeleri Anıtkabir’e yürümek istedi. Polis yürüyüşe izin vermedi. HKP üyeleri engellemeyi protesto etti.

HKP’liler adına HKP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av. Ayça Okur basın açıklaması yaptı.

Okur açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"29 Ekim ruhuyla, inancıyla Laik Cumhuriyet’e sahip çıkmaya devam edeceğiz! Laik Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına saygı, sevgi ve hürmetlerimizi sunmak için geldiğimiz Anıtkabir ziyaretimiz engelleniyor. Deniyor ki bize; elinizdeki Mustafa Kemal’in kalpaklı portresinin ve onun mücadelesinde temel olan Bağımsızlık Benim Karakterimdir bayraklarını bırakın. Asla! Ayşe, Fatma, Hasan, Mehmet Anıtkabir’e girmiş ne fayda. Tek tek Ayşe’yi, Hatçe’yi, Mehmet’i, Hasan’ı kalpleri güm güm atan bir bütün yapmış, yedi düvele meydan okutmuş, zafere götürmüş o söz olmadan Anıtkabir’e girmek bir anlam ifade etmez, edemez! İşte bu bayraktaki sözdür 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' diyerek Emperyalist düşmana saldırtan. İşte biz böyle bir ülkü için mücadele ediyoruz. Ve inatla bu mücadelemiz devam edecek.

'VAHDETTİN’LERİN GÜNÜMÜZDEKİ TEMSİLCİLERİNİ İKTİDARA TAŞIDILAR'

Mustafa Kemal önderliğinde kurulan Laik Cumhuriyet; topraklarımızı işgal eden Emperyalist Yedi Düvele ve bu Emperyalist Canavarlara topraklarımızı, Halkımızı sunan Saltanat Sevicileri Ortaçağcı Gericilere karşı kurulan bir savunma kalesi idi. Yıktılar bu kaleyi. 98 yıl önce geldikleri gibi gönderdiğimiz Emperyalist Yedi Düvelin günümüzdeki temsilcileri olan ABD ve AB Emperyalistleri, 98 yıl önceki Vahdettin’lerin, Damat Ferit’lerin, Nemrut Mustafa Paşa’ların, Ali Kemal’lerin günümüzdeki temsilcileri olan AKP’gilleri iktidara taşıdılar.