Abone Ol

Atatürk'ün 3 manevi kızı da kız lisesinde okumuştur

Yeni Akit yazarı Sinan Burhan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, "Gerekirse kız okulları açabilmeliyiz" açıklamasını savunarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün üç kızının da kız lisesinde okuduğu örneğini verdi.

Atatürk'ün 3 manevi kızı da kız lisesinde okumuştur

Burhan, yazısında, "Batıda bile kız okulları var. Erkek okulları var. Karma eğitim yapan kurumlar var. Bazı aileler çocuklarının karma eğitim almasını istemeyebilirler. Bu konu erkek çocuklar için de geçerli. Her toplumun kendine özgü kültürü, medeniyeti ve dindarlık anlayışı vardır. Karma eğitimi savunmak nasıl bir haksa ayrı ayrı eğitimi savunmakta bir haktır."

"Yahudi ve Hristiyanların kız okulları da var. Bazı Yahudiler eğitimi kökten yok sayıyorlar. Kız ve erkekleri bir araya bile getirmiyorlar" görüşünü aktaran Burhan, "Türkiye’deki bazı azınlık okulları rahip ve rahibeler tarafından kurulmuştur. Kız lisesi, erkek lisesi ayrı hizmet vermişlerdir. Notre Dame de Sion, ülkemizin ilk kız lisesidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla okul, Türk Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlanmış ve o dönemden itibaren Türk Milli Eğitimi'nin amaç ve ilkeleri doğrultusunda önemli bir eğitim ve öğretim kurumu olarak çalışmalarını sürdürmüştür. Atatürk, üç manevi kızının eğitimi için bu okulu tercih etmiştir."