Abone Ol

Ataol Behramoğlu'nun okur buluşması engellendi: Hedef gösterilmişti

Şair Ataol Behramoğlu'nun Bitlis'te düzenleyeceği okur buluşması Kırmızı Bülten Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yüzer'in hedef göstermesi sonrası engellendi

Ataol Behramoğlu'nun okur buluşması engellendi: Hedef gösterilmişti

Behramoğlu, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Derneği (BETAV) tarafından düzenlenen kitap fuarı kapsamında 5 Haziran Pazartesi günü okurlarıyla buluşacaktı.

Şair Ataol Behramoğlu, Bitlis Kitap Fuarı’nda düzenleyeceği okur buluşmasının ‘engellendiğini’ duyurdu.

Behramoğlu, Mustafa Yüzer'in hedef gösterdiği tweet'e yanıt vererek, "Kazandınız Mustafa Bey. Engellendik. Tebrikler. Sizin torunlarınızın en azından biri benim bir şiirimi sevgilisine okuyacak, fakat ona dedenizin dedesinin adını biliyor musun diye sorulacak olsa cevabı ‘dalga mı geçiyorsun?’ olacaktır" dedi.

Kırmızı Bülten Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yüzer, etkinliği hedef göstererek Behramoğlu'yu bu sözlerle hedef göstermişti: 

“BETAV, Bitlis’te düzenleyeceği kitap fuarına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çete reisi, darbeci diyen Ataol Behramoğlu ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan yargılanan Metin Uca’yı Bitlis’e getirecekmiş. BETAV İstanbul şubesi bu hamleyle neyi amaçlıyor acaba?"