Abone Ol

Star yazarı Yalçın Akdoğan: Atalay'ın Erdoğan'la çok eski bir dostluğu var, onu satmaz!

Star yazarı Yalçın Akdoğan, Türk İş Başkanı Ergün Atalay'ı savunduğu yazısında "Atalay’ın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’la da samimi bir dostluğu, çok eskilere dayanan bir hukuku vardır" dedi.

Atalay'ın Erdoğan'la çok eski bir dostluğu var, onu satmaz!

İşçileri memnun etmeyen yeni zamların ardından Türk İş Başkanı Ergün Atalay'ın, mikrofonu açık kalınca söylediği, "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" sözleri tepki çekmeye devam ediyor.

Atalay daha sonra sözlerinin taşeron işçiler hakkında olduğunu ileri sürmüş ve "Bugüne kadar ne ülkemi ne mazlumu ne de işçiyi sattım" demişti. Atalay'a tepkiler sürerken ve istifa çağrıları yapılırken kendisine bir destek de yandaş Star gazetesi yazarı Yalçın Akdoğan'dan geldi.

Eski Başbakan Yardımcısı AKP Milletvekili Yalçın Akdoğan, Star gazetesindeki köşesinde “Türk-İş Başkanı kimseyi satar mı?”başlıklı bir yazı kaleme aldı.

"TANIYAN HERKES BİLİR Kİ..."
Akdoğan yazısında Türk İş Başkanı Atalay’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la olan ilişkisini anlattı.

Yalçın Akdoğan şunları yazdı:

Hükümet ile sendikalar arasında çok çetin, zor, sancılı müzakereler yapılabilir; ilişkiler de kimi zaman çok sıcak, kimi zaman da çok fırtınalı olabilir. Bu durum, işin doğası gereğidir. Hükümet de, sendikalar da bir nevi kamu görevi görürler, sonuçta vatandaşın menfaatlerini korumaya çalışırlar.

Atalay, samimi ve perdesiz konuşan birisidir. Bakana yönelik tarım işçileriyle ilgili talepte bulunması, kesinlikle bir ayar verme, racon kesme veya haddi aşma durumu olarak görülmemeli diye düşünüyorum. Atalay’ı ve samimi tarzını bilenler bu diyaloğun kesinlikle bir ayar verme hali olmadığını bilirler.

İşçilerin haklarını savunmak her zaman işçileri sokaklara sürerek yapılmaz. Diplomasi, diyalog, müzakere bu işin yöntemlerinden biridir. Sendikalarla hükümetin bir noktada anlaşması ve ülkenin daha fazla gerilmemesi, işçilerin haklarını gözetmemek olarak algılanmamalıdır.

Ergün Atalay, ne işçileri satar, ne vatan ve milletini satar.

Yazının devamı için tıklayın