Abone Ol

Astrolog Sezen Tatlı: Türkiye'nin geleceğini hiçbir siyasi lider bilmiyor

Medyafaresi Özel Haber / Astrolog Sezen Tatlı Türkiye'nin en önde gelen Astrologlarından biri. Küçük yaşlarda kendini daha iyi tanımak için çıktı Astroloji yolculuğuna. Güçlü hissleri ve öngörüleriyle bir çok insana rehber olan Astrolog Sezen ile Astroloji tadında güzel bir sohbet gerçekleştirdik.

Astrolog Sezen Tatlı: Türkiye'nin geleceğini hiçbir siyasi lider bilmiyor

Belemir Çelebi / Medyafaresi.com Özel Haber / Berlin

Astroloji hayatımızın bir parcası oldu artık. Yeni tanışmalarda 'burcun ne' sorusu ilk sıralarda yerini aldı. Aşk hayatımızdaki önemi zaten tartışılmaz. Potansiyel sevgili adaylar bile burçlara göre seçilir oldu. İlgisi olmayanların bile kulak kabarttiği bir konu haline geldi Astroloji. 

Burçlar, retrolar ve tutulmalar derken Astroloji ile iyice haşır neşir olduk hepimiz. En korkulu rüyamız merkür retrosundan bahsetmek bile istemiyorum. 

Hazır 2 Temmuz'da gerçeklesecek olan güneş tutulmasının etkileri kapımızı çalmaya başlamışken, Astrolog Sezen Tatlı ile Berlin-İstanbul arası bir köprü oluşturduk ve hem bol bol Astroloji hem de Türkiye'nin doğum haritasını değerlendirdik.. 

Astrolog Sezen kimdir? Astrolog olmaya nasıl karar verdiniz ?

Astrolog Sezen her şeyi önceden hisseden sezendir, sezinleyendir. Ben 11 yaşımdayken kendi burcumu merak edip Astroloji kitabı aldım. Hep kendimi tanıma arzusu ön plandaydı ve ikizler burcu kitabı alarak Astroloji adına ilk adımımı attım. 

Astrolog Sezen Tatlı: Türkiye'nin geleceğini hiçbir siyasi lider bilmiyor - Resim: 1

Bu kitap ile iyi, kötü, karanlık ve gölge yanlarımı öğrendim. İleryen yıllarda üniversite okurken 18 - 19 yaşlarımda geleçekte neler olucak, beni neler bekliyor, neler yaşayacağım diye merak ederdim ve kaygılanırdım. Buradan yola çıkarak Astroloji eğitimleri almaya başladım.

Eğitim aldıktan sonra kendi haritamı, arkadaşlarımın ve çevremin haritalarını yorumlamaya başladım. Kendi haritamda kendi potansiyellerimi görerek Astroloji'ye yöneldim ve 19 yaşımdan bu güne kadar Astroloji adına hizmet veriyorum.

Günlük yaşantımızı belirleyen ışık ay'dır.

Astroloji'yi kısaca özetleyebilirmisiniz?

Astroloji öncelikle bir yol haritasıdır ve bir navigasyon olarak düşünebiliriz. İnsanlar bu dünya'ya neden geldi, nasıl gidecek niçin yaratıldı. Bu sorunların cevapları doğum haritamızda kayıtlı. Sistemi Rabbim öyle güzel kurmuş ki, bütün potansiyeller belli. Senin gideceğin yol şu şekilde yolun sonu belli gibi mesela. Bununla beraber Astroloji görünmeyeni görmemizi sağlıyor. Ne olacak, beni neler bekliyor dersek, en uygun öngörü yöntemi Astroloji'dir. Kuzey ve güney ay düğümü hiç Astroloji'den anlamayan bir insana neden yaratıldığını ifade eder. 

Son yıllarda bir Astroloji furyası başladı. Bu uyanışı neye bağlıyorsunuz?

Öncelikle Astroloji çok kadim bir bilimdir. Teknoloji çağına girmemizle beraber Astroloji daha çok gözümüze çarpar oldu. Yüz yıllardır Astroloji vardı ama sosyal medyanın bulunması ve kullanılması ile beraber Astroloji'yi daha çok görür ve takip eder olduk. 

Astroloji'nin günlük hayatlarımız için önemi neler?

Günlük yaşantımızı belirleyen ışık ay'dır. Ay'ın bizim iç dünyamız, ruh halimiz ve psikolojimizdir. O günü nasıl geçireceğimizi, gördüğümüz rüyalara kadar ay belirler. Hastalığımızı, rüyamızı, psikolojimizi günlük yaşantımızı göklerdeki ayın pozisyonuna göre ayarlıyoruz.

Mesela ay boşluktayken her zaman derim ki, önemli bir anlaşmaya girmeyin, önemli bir sözleşme yapmayın ve büyük paraları bir yere bağlamayın çünkü boşlukta kalır. Günlük yaşantımızı biz ayın yörüngesine ve transitine göre yapıyoruz aslında. Mesela bugün ay Boğa'da ve hepimizde istah fazlalığı söz konusu. Dün gece rüyamızda kekler börek havada uçumus olabilir (gülüyor).

Peki rüya öngürülerinizi nasıl tespit ediyorsunuz?

O gece ay hangi gezegenlerle açı yapmış, ay'ın konumu neymiş ona bakarak gece ne gördüğümüzü ön görü yapabiliyoruz. Ay'ın konumuna göre gördüğümüz rüyalar değişiyor.

Astroloji ilmi Hz. İdris'e verilmiştir

Doğum haritamız bizlere neler söyler? Harita'ya baktırmak neden önemli?

Mesela çocuk Astroloji'sine ben çok önem veririm. Çocuk hangi mesleğe ve hangi potansiyellere sahip olduğunu bilmiyor anne ve baba. Çocuk da haliyle farkında değil. Biz çocuğun haritasına bakarak onun sahip olduğu potansiyelleri öğrenebiliyoruz. İlerde yapabileceği mesleği ön görebiliyoruz.

Eğer ki çocuk bunun farkında olursa ve anne babalar çocuğun o potansiyeli doğrultusunda yetiştirirse, çocuk hayatında pişmanlık yaşamayacaktır çünkü anne babası onu doğru yönlendirmiştir zamanında. Düşünün 40 yasına gelmişsiniz ama hala yolunuzu bulamıyorsunuz. Bu çok acı bir durum. O yüzden özellikle çocukların haritasına çok önem veriyorum. 

Peki yetişkinlere ne katabilir? 

Özellikle bekarlar için evleneceği kişi potansiyeli bellidir. Mesela ilerde eşi kim olabilir, nerede tanışabilir, hangi zaman aralığında çıkabilir, kimler vesile olur, yaş farkı varmıdır gibi bilglilerin hepsini harita bizlere gösteriyor. Biz bu bilinç ile gidersek yanılma paymız düşer. Bilinçli olmak daima daha iyidir. 

Evlilik demişken, evlilik ile bilglileri doğum harıtası ile nasıl öğrenebiliriz? 

Mesela evlilik yaşını öğrenmek için evlilik noktası vardır haritada arap noktası diyoruz. Matematiksel bir takım hesaplamalar sonucunda kişinin evlenebileceği yılı hesaplayabiliyoruz. 

Peki bu bilgilerin yanılma payı var mıdır?

Yüzde yüz her şeyi bilen Allah'tır. Hiç bir Astroloğun Allah ile anlaşması yok, biz Astrologlar olasılıkları söylüyoruz. Bu kişi kendinden daha iyi konumda veya kültür farklılığı olan bir insanla evlenbilir gibi öngörüler yapıyoruz. Lakin yüzde yüz doğrudur diyemeyiz ama yüzde 95'lik bir öngörü yaparız.

Astroloji'nin Kur'an-i Kerim'de yeri var mı?

Astroloji ilmi şuan'a kadar bildiğimiz üzere Hz. İdris'e verilmiştir. Kalemi ilk bulan da Hz. İdris'tir. Hz. İdris ile başlayan bu ilim yüz yıllarca devam etmiş ve günümüze kadar gelmiştir. Kur'an-i Kerim'de özellikle Nahl suresi Astroloji'den bahsetmektedir.

O ayet şöyle "geceyi, gündüzü, güneşi, ayı ve yıldızları musahhar kıldı. Bütün bunlar o’nun emrine boyun eğmişlerdir. Bunların her birinde akıl kullanacak bir kavim için alametler vardır.”

Bu Nahl suresinde gecen bir ayet. Rabbim gezegenleri ayı güneşi yıldızı öylesine yaratmadı. Sonsuz güç sahibi Allah hiç bir şeyi öylesine yaratmaz. Eğer bunu yarattıysa bir bildiği vardır. Zaten 'akıl eden bir kavim' diyor, yani topluluk için bir ibret var bir ders var burda diyor.

Başka bir ayette "yolunuzu bulmanız için size yıldızları verdik" diyor. Kişi bazen yolunu kaybedebilir ve önünü göremeyebilir bu durumlar için size yıldızları verdik diyor. Boşuna yaratmadı Rabbim onları. 

Astrolog Sezen Tatlı: Türkiye'nin geleceğini hiçbir siyasi lider bilmiyor - Resim: 2

Türkiye'nin geleceğini hiç bir siyasi lider bilmiyor

Retro dönemleri biraz korkutur insanları. Bu dönemlerin etkileri nelerdir?

Öncelikle hiç bir gezegen geri gitmiyor, sadece dünya'dan bakarken gezegenin hızı yavaşlıyor. Hızı yavaşlayan gezegen insanlara içe dön, düşün, geçmişten gelen sorunlarla nasıl mücadele edebilirsin, kendi ruhuna bak, özüne dön mesajı veriyor.

Retrolar, yani geri gitmeler bize içe dönmemiz gerektiğini, düşüncelerimizi yavaşlatmamızı, kafamızın içindekileri susturmamızı, doğru olana odaklanmamız gerektiğini ifade eder. Özellikle elektrik ve teknoloji ile problemler yaşayabiliyoruz merkür retrosunda buna dikkat etmek gerekir ama retro dönemlerinde iyi düşünür ve iyi analiz ederiz her şeyi, artısı budur bize. Ayrıca büyük kararlar vermemeye özen gösteriririz ama merkür retrosunda aldığımız kararlar doğru kararlardır. Buda benden size hayati bir bilgi olsun (gülüyor).

2 Temmuz'da güneş tutulması var, bizleri nasıl etkileyecek? Teması nedir?

Tutulmalar ay düğümleriyle beraber oluyor, kadersel öneme sahiptir ve ciddi anlamda önemlidir tutulmalar. 2 Temmuz'da yengeç burcunda ki güneş tutulması hepimize aile olma özlemini getirecektir. Ailesinden uzak olanlar ailesi ile görüşmek isteyecektir. Ayrıca evini tadilat etmek, ev sahibi olmak, evlenemek ve aile yuva kurmak isteyenler olacaktır. Tutulmanın ana teması aile olmayı istemektir. Bu yengeç tutulması bize bunları getirecek. 

Tüm bekarlar olarak evleniyor muyuz yani?

(gülüyor) Kimisini evlendirecek, kimisine ev aldıracak, ailesiyle küs olanları barıştıracaktır bu tutlma. Yengeç burcundaki tutulmanın temasi ev değişikliği, ev yenileme, toprak, gayrimenkul, aile kurmak gibi konular. Kimisine ev almaya getirir, kimisine aile özlemini. Kişisel doğum haritaya göre etkileri değişebilir. Kader'de olmayan şeyler yaşayabiliriz bu tutulmada. 

Türkiye'nin haritasına baktığınızda, ülke olarak bizleri neler bekliyor? Özellikle son seçimlerden sonra ne gibi gelişmeler olur?

Ülkemizin haritasına baktiğimizda ülkemiz Akrep burcu, 29 Ekim 1923 Cumhuriyetin kuruluş tarihine göre. Değişim isteyen bir harita söz konusu. Aldığı transitlerle beraber liderleri değiştirecek. Farkındaysanız değişiyor da zaten. Sanatçı toplumun başlatığı bir akım büyüyor.

Öyle bir şey olacak ki, sanatçılar bir olacaklar ve bir akım başlatacaklar ki kısmen başladı, ama daha çok büyüyecek ve ülkemizdeki liderler tek tek değişecek. Liderler ile ilgili bomba olaylar gündeme gelecektir.

Ülkemizde bir de şöyle bir şey söz konusu, Ocak ayından bu yana öyle bir transit alıyor ki, bütün müttefiklerimiz, beraber iş yaptığımız ülkeler değişmiş durumda.

Türkiye'nin nereye gideceğini ve geleceğini hiç bir siyasi lider bilmiyor şu anda. Siyasetin içinde olan liderler dahi önünü göremiyor. Ülkemizde sisli puslu bir hava hakim. 

Peki ekonomik olarak toparlanma olur mu yakın dönemde? 

Ülke için şu an net bir şey söylemek söz konusu değil. Dediğim gibi iş yaptığımız ülkeler değişti ve değişmeye devam edecek. Devlet adamları bile bu ülkenin hali ne olacak diyorlar. Bana kalırsa bu durum 1,5 seneye yakın daha bu şekilde devam edecek. 

Bir sürü Astrolog var. Gerçek Astrologları nasıl ayırt edebiliriz?

Evet çok fazla Astrolog ve Astroloji ile ilgilenen insanlar var. Ben doğum haritama baktırmak istesem birinin tavsiye etmesi ve vesile olması gerekir. Bu işi gerçekten yaparken özellikle şirke koşmayan Astrolog benim için iyi bir Astrologdur. Çizgisi olan ve haddini bilen insanlarla çalışmak her zaman daha iyidir. 

Herkes Astrolog olabilir mi? Astrolog olmak isteyenlere tavsiyeleriniz var mı?

Hayır olamaz. Matematiği herkes öğrenebilir ama herkes sezinleyemez, sezemez.Astrolog olmak için öncelikle kendi yeteneklerini bilmeleri gerekiyor. Duru görüsü olan ve bir şeyler hissedebilen insanlar genelde bu işin içerisine giriyor. Artı olarak hadlerini bildikleri sürece en büyük tavsiyem çizgi sahibi olmaları. 

Belirli günlük ritüeller yayınlıyorsunuz. Bu ritüelleri neye göre oluşturuyorsunuz?

Her gezegenin enerjisi ve gününe göre belirli esması oluyor. Diyelim ki bugun cuma ve ay Boga burcunda, yani Jüpiter. Jüpiter'e hangi esmalar okunabilir diye bakıyoruz ve o güne uygun esmayı bu şekilde tespit ediyoruz. Kısaca gezegene göre esma veriyoruz.

Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

İnsanlar Astroloji'yi fal ile karıştırmasınlar. Astrolojinin fal ile hiç bir bağlantısı yoktur. Ayrıca şunu bilmelerini istiyorum ki öngörü yaparken hiç bir şey yüzde yüz garanti değildir yarına çıkacağımızında bir garantisi olmadığı gibi. Bazı insanlar körü körüne endeksleniyorlar. Mesela Merkür retrosu varmış eyvah diye evham yapıyorlar ama yapmasınlar. Retro varsa bizim hayrımıza var. Hiç bir şey öylesine değildir her şeyin bir sebebi var bu hayatta. Ayrıca Ekim ayı itibari ile eğitimler başlıyor. Buradan duyurmuş olalım.

Astrolog Sezen hakkında tüm bilgiler www.sezenceastroloji.com internet sitesinde yada sezenceastroloji.com İnstagram hesabında..