Abone Ol

Aslı Bekiroğlu: Çıplak halde piyano çalmamı istediler

Sosyal medyada paylaştığı vine videolarıyla ünlenen, reklamların ve dizi filmlerin ardından Altın Kelebek'te 'Yıldızı Parlayanlar Ödülü’ne layık görülen Aslı Bekiroğlu, Posta'dan Bekir Saçar'a samimi bir röportaj verdi.

Aslı Bekiroğlu: Çıplak halde piyano çalmamı istediler

Aslında hayalin şarkıcı olmakmış. Oyunculuk nereden çıktı?

Hayat bana bu yolu gösterdi. Baktım, çok keyifli ve eğlenceli, "Bu yolda devam edeyim" dedim.

Bu yol nasıl açıldı peki?

Bir arkadaşım Vine'a video çekip yüklüyordu. Bana da tavsiye etti. Ben de öylesine çiçek, bardak, su falan çekip yüklemeye başladım. Hoşuma da gidiyordu. Bir gün çektiğim bir video viral oldu, yani çok izlendi. İlk reklam filmi teklifi bu şekilde geldi. Bir dondurma firmasıydı.

İlk dizin 'Beni Böyle Sev'e nasıl dahil oldun?

Yine Vine’dan teklif geldi. Ama o dizide çok az rolüm vardı. Sezon sonuydu, altı yedi bölümde iki-üç sahnem vardı. İlk zamanlar çok zorlandım. Şimdi o sahnelere bakınca çok gülüyorum.

Aslı Bekiroğlu: Çıplak halde piyano çalmamı istediler - Resim: 1

ÜNLÜ OLMAK HAYALİMDİ

Altın Kelebek'te 'Yıldızı Parlayanlar' kategorisinde ödül alan üç isimden biri oldun. Onlarca genç oyuncu arasından nasıl sıyrıldın?

Ben Plasebo'ya, yani "İnanırsan olur" prensibine çok inanırım. Kendimi bildim bileli şov dünyasında olmayı çok istedim, arzu ettim ve oldu. Bir de evrene nasıl mesaj verirsek karşılığını o şekilde alacağımıza inanırım. Ben de hep istediklerime dair mesajlar verdim. Hiç kötü düşünmedim. Bu yüzden şans bana güldü.

Şimdi herkes seni tanıyor. Bu nasıl bir his?

Çok güzel. Çünkü ünlü olmak benim hayalimdi. Vine videoları çekerken bile sokaktan geçen insanların benimle fotoğraf çektirmek istemesi inanılmaz hoşuma gidiyordu. Özellikle 'Jet Sosyete'den sonra fotoğraf çektirmek isteyenler çok arttı. Çünkü ‘Jet Sosyete’den önce 5 - 18 yaş arasına hitap ediyordum. Bu dizi ile daha üst yaştan insanlar beni tanımaya başladı.

Başarının ne kadarını güzelliğine ne kadarını yeteneğine borçlusun?

Yüzde elli, yüzde elli.

ÇIPLAK HALDE PİYANO ÇALMAMI İSTEDİLER KABUL ETMEDİM

'Jet Sosyete' nasıl gidiyor? 

Çok iyi. Set ekranda seyrettiğiniz diziden daha eğlenceli diyebilirim. Hepimiz çok iyi anlaşıyoruz çünkü. Hayatımda bu kadar keyifle ve isteyerek gittiğim başka bir yer olmadı.

Farklı rolleri de canlandırmak ister misin? 

Çalışırsam her rolün üstesinden gelebileceğime inanıyorum. Çalışmadan hiçbir şey olmuyor. Ben şu an cebimden yiyorum. Bugüne kadar hep tatlı, komik ve gülen kızı oynadım. Ama dram da oynarım. Mesela kötü kadın rolünün de hakkını vereceğime inanıyorum.

Henüz yolun başındasın ama oyunculukta kuralların var mı? "Öpüşmem, sevişmem" diyor musun mesela? 

Çıplaklık olayını yapamayabilirim. Mesela ilk dizime başladığım zaman bir film teklifi de almıştım. Filmde çıplak halde arp veya piyano çalmam istendi, kabul etmedim.

Bu senin kararın mı, yoksa sevgilin mi istemiyor? 

Ben bir işi kabul etmişsem, ailem de onay vermişse, içinde çıplaklık da olsa erkek arkadaşım bu konuda söz sahibi olamaz. Yani sen daha kimsin ki bana karışıyorsun? Öncelikle ailemin ne dediği önemli benim için. Gerçekten anne babalarımız çoğunlukla doğruları biliyor. Onların "Hayır" dediği konularda "Vardır bir bildikleri" diyor ve sözlerini dinliyorum.

Eleştiriye açık biri misin? 

Başlarda Vine videolarını çekerken gelen yorumlara çok takılıyordum. Ama şu anda umursamıyorum. Artık beni bilen biliyor çünkü… Ben güzel şeyler yaptığıma inanıyorum. Bazen gerçekten çok saçma sapan eleştiriler yapılabiliyor. İyi ve doğru eleştirileri dikkate alıyorum.

Aslı Bekiroğlu'nun Bekir Saçar'a verdiği röportajın tamamı için tıklayınız