Abone Ol

Asla dini ve politik espriler yapmam

Recep İvedik serisinin 4. filmi vizyona giren Şahan Gökbakar, komedi anlayışındaki kırmızı çizgilerinin dini ve politik espriler olduğunu söyledi.

Asla dini ve politik espriler yapmam

Hürriyet'ten İzzet Çapa'ya konuşan Gökbakar, ailesi, çocukluğu, tiyatro yaşamı ve Recep İvedik filmleri ile ilgili soruları cevapları. Gökbakar, Çapa'nın komedi anlayışındaki kırmızı çizgiler sorusunu "Türk toplumunun kırmızı çizgileri beni de bağlar. Dini ve politik esprileri asla yapmam. Cinsel içerikli esprileri sevmediğim gibi mümkün olduğunca kaçmaya çalışırım. Sonuçta bireylere değil toplumun geneline sesleniyorum. Beğendin mi, okkalı cevap oldu değil mi?" şeklinde cevapladı.

Gökbakar sık polemiğe girmesi ile ilgili sorulara da şu şekilde cevap verdi;

- Polemiği çıkaran ben değilim ki. Mesela Cem Yılmaz’la beni çok kapıştırmaya çalıştılar ama başaramadılar. Üstüme gelirlerse ya hoş görürüm ya da belirli ölçülerde cevap veririm.

* Haldun Dormen gibi bir duayene verdiğin cevap çok ağır değil miydi?

- O olayın da benimle ilgisi yok. Yurtdışına gittiğim günlerde Haldun Dormen bir televizyon programına katılmış, “Cem Yılmaz ve Şahan’ı birbiriyle kıyaslamam, çünkü Cem çok büyük sanatçıdır” demiş. Bu, “Şahan sanatçı bile değildir, hakkında konuşmaya değmez” demek oluyor.

* İnsanlar fikirlerini açıkça söyleyemez mi?

- Söyler tabii, zaten açıklama yapan kişi Haldun Dormen olduğu için “Sinirlerine hakim ol Şahan!” dedim. “Sakin ol ihtiyar. Hayatın keyfini çıkarmaya bak. Ben senin bana biçtiğin değeri değil, bu toplumun bana biçtiği değeri daha çok önemsiyorum” diye bir tweet attım. Ardından “Haldun Dormen’e ihtiyar dedi” haberleri çıktı.

* E bal gibi dedin işte!

- Yaptım ama sor bakalım neden yaptım. Haldun Dormen’in yere göğe sığdıramadığı Cem, zamanında Levent Kırca’ya Twitter’dan “Ben senin dengin değilim ihtiyar” yazmıştı. Dormen’e çok beğendiği Cem’in hitap şeklini kullanırsam belki hoşuna gider diye düşündüm.

* Bu zihni sinir cevabın hedefini buldu mu?

- Haldun Dormen usta bir sanatçı ve ne demek istediğimi anladı. Ertesi gün aynı kanala canlı bağlanıp; “Şahan verdiği tepkilerde çok haklı, ben çok yanlış anlaşıldım” dedi.

* Bütün suç Cem’de diyorsun yani...

- Cem’in hitap şeklini kullandım, yoksa ihtiyar benim lafım değil. Jargonumda da yoktur...

TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN