Abone Ol

Asker Kıyafetiyle Dolaşan Afgan Göçmenler Yakalandı

İstanbul'da asker kıyafetiyle dolaşan Afganistan uyruklu 9 düzensiz göçmen yakalandı.

Asker Kıyafetiyle Dolaşan Afgan Göçmenler Yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyadaki paylaşımlarda kamuflajlı dolaştığı görülen Afganlarla ilgili çalışma başlattı.

Çalışmalar kapsamında, kimlikleri tespit edilen Afganistan uyruklu M.R. (27), Z.C. (25), R.N. (18), A.H. (25), A.A. (22), M.U. (18), C.T. (21), H.R. (21) ve H.O. (21) Zeytinburnu Yeşiltepe Mahallesi'nde yakalanarak muhafaza altına alındı. Herhangi bir suç veya terör örgütüyle bağlantısı bulunmadığı belirlenen 9 düzensiz göçmen hakkında sınır dışı işlemleri başlatıldı.

İSTANBUL'DA 3 AYDA 15 BİN 328 GÖÇMEN YAKALANDI

İstanbul’da 26 Nisan ve 31 Temmuz tarihleri arasındaki denetimlerde 15 bin 328 göçmen yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, 26 Nisan ve 31 Temmuz tarihleri arasında, yaptıkları denetimlerde ülkeye yasal olmayan yollardan giriş yapan ve yasal kalış hakkı olmayan 5 bin 365’i Afganistan uyruklu, 2 bin 541’i Pakistan uyruklu ve farklı ülkelerden giriş yapan toplam 15 bin 328 kaçak göçmen yakalandı. Göçmenler emniyetteki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.