Abone Ol

Aşk-ı Memnu'da Bihter'in çıplak omuzlarına ceza!

RTÜK'ün, ''Çok ateşli seviştiler'' diyerek rapor hazırladığı Aşk-ı Memnu dizisine ceza geldi.

Aşk-ı Memnu'da Bihter'in çıplak omuzlarına ceza!

RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesinin ''Çok ateşli seviştiler'' diyerek rapor hazırladığı Aşk-ı Memnu dizisine ceza geldi.  RTÜK toplantısında AKP kontenjanından seçilen 5 üye, ceza yönüne oy kullandı, CHP kontenjanından seçilen 3 üye ise karara muhalif kaldı. Sonuçta Kanal D'ye ''Genel ahlaka aykırılık'' gerekçesiyle uyarı cezası verildi.

GAZETEPORT'un edindiği bilgiye göre dün yapılan RTÜK toplantısında Aşk-ı Memnu dizisindeki sevişme sahnesi tartışıldı.  AKP kontenjanından seçilen bazı üyeler ''Sevişme sahnesi çok uzundu. Erkeğin yarı çıplak vücudu, kadının çıplak omuz başı dakikalarca gösterildi. Aile dizisi formatında bir dizide bu görüntüler olmamalıydı'' dediler.

''ADI BİLE YASAK AŞK''
CHP kontenjanından seçilen RTÜK üyeleri Şaban Sevinç, Hülya Alp ve Mehmet Dadak ise Halit Ziya Uşaklıgil'in, Türk edebiyatına mal olmuş bu eserin adının da ''Yasak Aşk'' anlamına geldiğini belirterek '' Sizin eleştirdiğiniz sahneler, çocukların ekran başında olmadığı gece 23.00'den sonra yansıdı. TRT bu diziyi 34 yıl önce benzer sahnelerle ekrana taşımıştı. Loş ışık altındaki görüntülerde bir yasak aşk anlatılıyor, genel ahlakla ilgisi yok'' dediler.
Ancak Başkanı Zahit Akman ile AKP kontenjanından seçilen 4 üye ceza verilmesi yönünde oy kullandı, CHP kontenjanından seçilen üç üye ret oyu verdi. Sonuçta Kanal D'ye ''Genel ahlaka aykırı yayın  yapmak'' gerekçesiyle, 3'e karşı 5 oyla uyarı cezası verildi.  Aynı dizide aykırılık tekrarlandığı taktirde, bu kez Kanal D'ye 250-500 bin lira arasında para cezası uygulanacak.

RTÜK İzleme Dairesi de bir süre önce hazırlayıp kurula sunduğu raporda, dizinin final bölümünde, Bihter rolündeki Beren Saat ile Behlül rolündeki Kıvanç Tatlıtuğ'un, 5 dakika 30 saniye süren sevişme sahnesinin ''Çok ateşli olduğunu'' öne sürmüştü. Sevişme sahnesinin Türk aile yapısı ve toplumun milli ve manevi değerlerine uygun olmadığı savunulmuştu.

(Gazeteport)