Abone Ol

Aşk Doktoru'ndan mutlu evliliğin sırları!

Aşk Doktoru Mehmet Coşkundeniz mutlu evliliğin sırlarını İzdivaç'ta açıkladı.

Aşk Doktoru'ndan mutlu evliliğin sırları!

TNT ekranlarında hafta içi her gün saat 14.15’te yayınlanan ve güzel sunucu Hande Ataizi’nin başarılı sunumuyla renklenen İzdivaç programına Aşk Doktoru Mehmet Coşkundeniz konuk oldu. Canlı yayında mutlu evliliğin sırlarını açıklayan Aşk Doktoru Coşkundeniz’e göre; huzurlu ve mutlu bir yuva için olmazsa olmazlar var.

İŞTE DÖRT ALTIN KURAL!

"Çiftler için sevgi, saygı, sadakat ve güven unsurları çok önemli. Bu dört unsurdan biri eksik olursa taşlar yerine oturmuyor. Sadece aşk ya da sevgi tek başına yeterli değil. Bir ilişkinin sağlıklı ve mutlu bir şekilde yürümesi için güven ve sadakat de olmalı. Birbirine saygı duymayan çiftlerin bir süre sonra huzuru kaçar."

1- Rol Yapan Kaybeder!

"Çiftler birbirlerini evliliğe razı etmek için kimi zaman olduğundan farklı bir insan gibi davranıyor. Ancak bu süreç geçip kişiler evliliklerinde kendileri olduğunda sorunlar çıkıyor. Çünkü bir rol bir ömür boyu süremez. Flört ederken başka biri oluyor karşında, evlenince o kişinin gerçek kimliği başlıyor. Çiftler birbirlerini evliliğe ikna etmek için rol yapmamalı, neyse o olmalı. Kendilerini farklı gösteren kişilerin bir süre sonra evliliklerinin sarsılması kaçınılmaz."

2- Sorunları Biriktirmeyin!

"Evli çiftler yaşadığı problemleri içlerine atıp biriktirmek yerine anında çözüme kavuşturmalı. Biriken sorunlar daha sonra çok farklı şekillerde büyük tartışmaları da beraberinde getiriyor ve hiç bir şekilde çözüme kavuşmuyor. Bunun yerine iki taraf da birbirini dinlemeli ve ortada bir sorun varsa anında konuşarak çözülmeli."

3-Geçmişteki Hayatlar Karşılıklı Olarak Kabul Edilmeli

"Çiftler birbirlerini flört ederken iyi tanımalı ve birbirlerinden geçmişe dair bir şey saklamamalı. Bunun beraberinde evlenen çiftler de birbirlerinin geçmişini kabullenerek nikah masasında evet demeliler. İleride her hangi bir durumda iki taraf da, birbirini geçmişe dair yargılamalardan kaçınmalı."

4- "Yatağa küs girmeyelim" anlayışı bence çok şart değil!

"Hep bildiğimiz bir şey var. Ne yaşarsak yaşayalım aman yatağa küs girmeyelim. Bence bu çok şart değil. Çiftlerin arasında bir sorun olmuştur, gerekirse yatağa o gün küs girerler, hatta ertesi gün de küs olarak yatarlar. 2 gün küs uyursun ama o sorunu kökünden çözer üçüncü gün huzurla yatağına gelirsin. Bizim toplumumuzda çoğunlukla yatağa küs girmeyelim diye, sorun unutuluyor ve birkaç gün sonra aynı sorun yeniden başlıyor. Evlilikte esas olan aynı şeyi yeniden yaşamamak için konuşarak ve iletişim kurarak sorunu kökten çözmek"

Aşk Doktoru Mehmet Coşkundeniz canlı yayında evlenmek için programa katılan adaylara bol bol tavsiyeler verdi ve eş seçiminde kişinin önce kendisini tanıması gerektiğine vurgu yaptı.