Abone Ol

Aşıda kötü kokular geliyor

Gazeteci Semra Topçu’nun Youtube kanalındaki söyleşide CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Türkiye’nin tek bir aşıda ısrarcı olması ile ilgili “Apaçık bir şekilde aşıda kötü kokular geliyor” dedi.

Aşıda kötü kokular geliyor

azeteci Semra Topçu’nun Youtube kanalındaki söyleşide CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Türkiye’nin tek bir aşıda ısrarcı olması ile ilgili “Apaçık bir şekilde aşıda kötü kokular geliyor” dedi.
Murat Emir dikkat çeken bir iddiayı dile getirdi:
“Şunu iddia ediyorum, bizim bir aşıya mahkum edilmemizle bu aşıdan birilerinin para kazanması arasında doğrudan bağlantı var. Ve birileri zenginleştiriliyor. Bu birilerinin ucu Saraya kadar dayanıyor. Dolayısıyla bu süreci bakanlık şöyle yürütseydi bunu anlayabilirdim; biz uluslararası standartlara göre hangi aşı onaylanırsa o aşıyı almak üzere talibiz, hepsiyle görüşüyoruz, hepsiyle anlaşacağız ve hepsiyle sözleşme yapabildiğimiz kadar yapacağız ve fiyatı da herkes bilecek. Bakan bunları söyleseydi sorun yok. Bütün dünya aşı peşinde. Ama sen bütün seçenekleri dışlıyorsun, Türkiye’yi bir aşıya mahkum ediyorsun, ve o aşıyı alırken de fiyatı belli değil, sözleşme belli değil, aracıların ne kadar kazandığı belli değil. Ve bir ucu da bakanlığın içine dayanıyor. Tabi biz bunların bir kısmını belgeleyemediğimiz için şu anda somut isim vermiyoruz, ama sonuç olarak bu hikâyenin böyle yürüdüğünü görmek için zaten uzman olmaya gerek yok. Apaçık bir şekilde aşıda da kötü kokular geliyor.”
“Eninde sonunda her şey açığa çıkacak ve o zaman bunların sokağa çıkacak hali kalmayacak” ifadesini kullanan Murat Emir, Sağlık Bakanı’nın halkın sağlığı ile Medipol hastanesi ile ilgilendiğini söyledi ve başka bir iddiaya dikkat çekti:
“Direkt kayırmacılık var burada. Bakanın hastanesi ile bağının kopmadığını biliyoruz. Medipol gurubu için Ankara’da bir hastane yeri aradığını biliyoruz, Şap enstitüsünün arsası onun için çok ilgi çekici mesaisinin büyük bir kısmını buna harcadığına yönelik bize gelen bilgiler var. Özellikle Ankara Tarihi Gar binası, Etimesgut TOKİ’den alınan bir arsa, AOÇ’den alınan bir arsa gibi arayışlar olduğunu biliyoruz ve yakından takip ediyoruz.”
Murat Emir, halka çağrı yaptı ve aşının herkesin hakkı olduğunu ve vatandaşın “neden aşım gelmedi” diye sorması gerektiğini belirti.

https://youtu.be/Cn1wR3iHhm0