Abone Ol

Aşı Olun Çağrısı Yapan Covid-19 Hastası Hayatını Kaybetti

Karaman'da yakalandığı Koronavirüs sonucu hayatını kaybeden 57 yaşındaki Süleyman Can'ın, bir gün önce yoğun bakımdayken çektiği video ile "aşı olun" çağrısı yaptığı ortaya çıktı.

Aşı Olun Çağrısı Yapan Covid-19 Hastası Hayatını Kaybetti

Alınan bilgiye göre, uzun süre Almanya'da yaşayan Süleyman Can, emekli olduktan sonra haziran ayında memleketi Karaman'a döndü.

Karaman'da yaşamaya başlayan Can, yakınlarının tüm uyarı ve ısrarlarına rağmen aşı olmadı. Koronavirüs'e yakalanan ve geçen hafta Karaman Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan Can, bu gece yoğun bakımda hayatını kaybetti. Can'ın vefatından bir gün önce hastaneden çektiği video ile yakınlarına "aşı olun" çağrısı yaptığı anlaşıldı.

"Aşı olmuş olsaydı belki şu an yaşıyor olacaktı"

Can'ın akrabası Bünyamin Katırcı, yaptığı açıklamada Koronavirüs'e bir kayıp daha vermenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Dün Can ile hastanede tedavi gördüğü sırada telefonla görüştüğünü ifade eden Katırcı, şunları kaydetti:

"Bana çok kötü olduğunu nefes alamadığını söyledi. Ben de çevremde aşıya karşı olanlar olduğunu, onları aşıya ikna için kendini yormadan çektiği sıkıntıları anlatan, aşı olmanın önemini vurgulayan bir video çekmesini rica ettim. Bir video çekerek bana gönderdi. Bunu sosyal medyada paylaştık. Maalesef bugün sabah saatlerinde vefat ettiği haberini aldık. Çok üzgünüz. Aşı olmuş olsaydı belki şu an yaşıyor olacaktı. Ben herkesi aşı olmaya davet ediyorum."

Can, dün çektiği videoda, aşı olmanın önemine dikkat çekerek, "Ben aşımı olmadım. O yüzden çok büyük sıkıntılar içerisindeyim. Nefes alamıyorum. Aşınızı yaptırmayı ihmal etmeyin" ifadelerini kullandı.