Abone Ol

Aşı Olana Otellerde İndirim...

Korona virüsüne karşı en etkili önem olan insanları aşı olmaya özendirmek amacıyla yürütülen çalışmalara otelciler de aşı olana indirim kampanyaları ile katılıyor

Aşı Olana Otellerde İndirim...

Kapadokya bölgesindeki otellerin başlattığı aşı olana indirim kampanyası diğer bölge ve illere de yayılıyor.

Kapadokya

Kapadokya bölgesine bünyesinde 9 otel bulunan Noss Grup Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Kahraman; aşı yaptıran misafirlere 31 Aralık’a kadar yüzde 20 indirim uygulayacaklarını söyledi.

Rize

Rize’de de bazı oteller aşı olan ya da aşı programına başlayanlara yönelik indirim kampanyası başlattı.

İkizdere ilçesindeki termal tesis yöneticisi Amaç Ekşi, aşılarını tamamlamış müşterilerimize yüzde 10 indirim uyguluyoruz" dedi.

Trabzon

Trabzon'da da otel işletmecileri aşı yaptıranlara konaklamada indirim uygulaması başlatmıştı. Trabzon Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği, Kovid-19 ile mücadele kapsamında aşıyı özendirme çalışmalarına destek kapsamında "Aşıyı tamamla indirimi yakala" sloganıyla kampanya yürüttü.

Kilis

Kilis'te de bir otel Kovid-19 aşısını olan çiftlerin düğününe yüzde 50 indirim kampanyası başlattı.

Aşı olmayı özendirmek için hangi ülke ne yapıyor

Bu arada dünyanın çeşitli ülkelerinde de kamu yönetimi ve  tek tek firmalar ilme kurum ve kuruluşlar insanları aşı olmaya özendirmek için nakit para ödemesi dahil çeşitli kampanyalar yürütülüyor.

Yunanistan 150 Avroluk hediye kartı

Yunanistan, Covid-19 aşısı kampanyası kapsamında 18-25 yaş arası gençlere teşvik için 150 Avroluk "hediye" veriyor.

ABD: Üniversite bursu, bedava bira, donut,

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’de aşılanmayı özendirmek amacıyla kamu yönetimi yanında firmalar aşı olan yurttaşlara çeşitli Hediyeler veriliyor.

Donut zinciri Krispy Kreme ise, koronavirüs aşısı olduğuna dair belgeyi gösteren herkese yıl sonuna kadar bedava donut verileceğini duyurdu.

da Washington eyalet İçki ve Esrar Kurulu (LCB)’den yapılan açıklamada, Covid-19 aşılarını, aşılama stratejisinin bir parçası olarak Covid-19 aşısı yaptıran yetişkinlere yasal işletmelerden ücretsiz esrar almalarına izin verileceği duyuruldu.

New York ve Ohio'da tam kapsamlı üniversite bursu için çekiliş gibi kampanyaları yapıldı.

Ayrıca bazı eyaletler de 1 milyon doları bulan piyangolar düzenledi.

Hindistan: Kadınlara altın takı, erkeklere blender hediye

Covid-19 kaynaklı ölümlerin zirve yaptığı Hindistan'da bazı şehirlerde aşı olanlara hediyeler veriliyor.

Gujarat eyaletindeki Rajkot şehrinde, kuyumcular aşı olan kadınlara burun için altın piercing hediye etti. Erkeklere ise blender hediye edildi.

İsrail: Gençlere ücretsiz yemek

Başkent Tel Aviv'de aşılanma çalışmalarının hızlanması amacıyla aşı merkezlerinde özellikleri gençleri çekmek için ücretsiz DJ performansları sergilenmeye başlandı.

Ülkedeki bazı şehirlerde ise aşı olanlara ücretsiz yemek veriliyor. Bazı müzelerde koronavirüs aşısı olanlara izin veriyor.

Çin: Bedava yumurta

Pekin'de yetkililer aşı yaptırmayı kabul eden 60 yaş üstü kişilere iki kutu yumurta hediye ediyor.

Ayrıca başkentteki ünlü bir Budist sitesi olan Lama Tapınağı'nı ziyaret etmek için ücretsiz biletler de verilirken Daxing bölgesinde de aşı olan kişilere hediye çekleri veriliyor.

Fransa: Aşı olanlara özel çekiliş

Başkent Paris'in banliyösü Argenteuil'de 26 yaşın altındaki yetişkinler için bir çekiliş düzenledi. Tek şart: 1 Temmuz ile 31 Temmuz arasında bir veya iki doz aşı yaptırmış olmak. Argenteuil Belediyesi'nin Facebook hesabından yapılan açıklamada birçok konser, sinema ve tiyatro biletinin yanı sıra Avrupa'da iki kişilik bir hafta sonu hediyelerin olacağını belirtildi.

BAE: Doz sayısına göre restoran indirimi

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde aşı olanlara bazı restoranlarda indirim uygulanıyor. Bir doz aşı için yüzde 10, iki doz aşı için de yüzde 20'ye varan indirimler uygulanıyor.

Sırbistan: Aşı olan herkese 250 TL

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, koronavirüse karşı geliştirilen aşılardan herhangi birinin en az bir dozunu yaptıran 16 yaşından büyük vatandaşlarına 3 bin dinar (yaklaşık 250 TL) hediye edeceklerini açıklamıştı.

Turizm gazetesi