Abone Ol

Aşı Karşıtlarına İzin Var, Doktorlara Yok...

İstanbul Aile Hekimleri Platformu’nun 7 Ekim Perşembe günü yapmayı planladığı mitinge valilik izin vermedi, tepkiler yükselmeye başladı.

Aşı Karşıtlarına İzin Var, Doktorlara Yok...

Uzun bir süredir koronavirüsle mücadele ediyoruz. Evlere kapandık, hastalandık, öldük... Bu süreçte çok şey yaşadık hep birlikte. Aşının bulunmasıyla birlikte de derin bir nefes aldık.

Aşılama çağrılarıyla birlikte vakaların ve ölümlerin azalmasıyla eski günlerimize biraz da olsa dönmeye çalışıyoruz fakat bu olumlu gelişmelere rağmen çeşitli komplo teorileriyle aşı olmama çağrısı yapan aşı karşıtları da türedi. Hiçbir dayanağı olmayan düşüncelerini yaymaya, insanları etkilemeye çalıştılar.

Hatta İstanbul Valiliği'nin izniyle maskesiz, HES kodu olmadan İstanbul Maltepe’de “Büyük Uyanış Mitingi” başlığıyla miting düzenlediler.

Bakın, bizler sokaklarda arkadaşlarımızla konuşurken bile maske takarken yüzlerce aşısız ve maskesiz insan bir araya gelip miting düzenledi.
Geçtiğimiz günlerde de Sağlık Bakanlığı’nın 30 Haziran’da yayınladığı, aile hekimlerinin ifade özgürlüğü ve görüş açıklama hakları dâhil birçok sınırlandırma getiren ve yaptırımların yer aldığı ‘Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı çıkan doktorlar da 7 Ekim’de iş bırakacaklarını ve aynı gün 12.00’da Yenikapı miting alanında toplanacağını duyurmuştu.

Faka aşı karşıtlarının 11 Eylül’de Maltepe’de miting yapmasına izin veren İstanbul Valiliği, İstanbul Aile Hekimleri Platformu'nun izin talebini “Valiliğimizce uygun görülmemiştir” diyerek reddetti.