Abone Ol

Asgari Ücrette AGİ Dahil mi? 2022 Asgari Geçim İndirimi Tutarları Belli oldu, AGİ Kaldırıldı mı?

Bloomberg'de yer alan habere göre, Pevrul Kavlak, "Tüm çalışanların yıllık brüt asgari ücretin 12 katına kadarki gelirinin vergiden muafiyeti önemli bir kazanım oldu" dedi.

Asgari Ücrette AGİ Dahil mi? Kimler AGİ Alabilecek? AGİ Kaldırıldı mı?

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, asgari ücretteki vergi kesintileri (damga ve gelir vergileri) kaldırıldığı için Asgari Geçim İndirimi (AGİ) uygulamasının da kalktığını söyledi.

Buna göre gelir vergisi kalktığı için artık asgari ücretli çalışanlar eş ve çocuk durumuna bakmaksızın AGİ alamayacak.

Asgari ücretin netleştirildiği son toplantıda yer alan Pevrul Kavlak, yıllardır talep ettikleri asgari ücretin vergi dışı bırakılmasının önemli bir kazanım olduğunu, sadece asgari ücret değil tüm ücretlerde 12 aylık brüt ücrete kadarki kısmın gelir vergisinden muaf olacağını kaydetti.

Bloomberg'de yer alan habere göre, Pevrul Kavlak, "Tüm çalışanların yıllık brüt asgari ücretin 12 katına kadarki gelirinin vergiden muafiyeti önemli bir kazanım oldu" dedi.

Vergi muafiyeti sağlayacak söz konusu değişiklikler için yasal düzenleme yapılması gerekiyor.

Asgari geçim indirimi (AGİ) gelir vergisinden düşülen tutarı ifade ediyor. Yapılacak düzenleme ile tüm işçilerin asgari ücret düzeyine kadar olan gelirlerinden gelir vergisi tamamen kaldırılıyor.