Abone Ol

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı ne zaman, hangi gün?

Asgari ücret zammı ne kadar olacağı vatandaşlar tarafından merak konusu. Hükümetten gelen 500 dolar sinyali sonrası kulislerde zam oranı için belirli rakamlar öne çıkarken GK Uzmanı Özgür Erdursun, "Asgari ücrete yapılacak zam oranı şu anda belli" diyerek dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı ne zaman, hangi gün?

Asgari ücret konusunda eski Çalışma Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapılan '500 dolar civarı' açıklaması sonrası kulislere konuşulan rakamlar da netleşiyor. Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni kabinenin ilk toplantısı sonrası yaptığı açıklamada hayat pahalılığı ve enflasyona işaret etti.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret zammı için ilk toplantı önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu net 8 bin 506 lira olarak uygulanan mevcut rakama yapılacak ara zammı görüşecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantı tarihi 13 Haziran 2023 olarak duyuruldu.

Bilindiği üzere konuya dair işçi tarafından ilk açıklama DİSK'ten gelmişti. DİSK 16 bin liraya işaret edilmişti. İşveren 'enflasyon farkı' önerisinde bulunmuştu.

Asgari ücrette yüzde 30'luk zam oranı öne çıkarken, eğer yüzde 30'luk bir zam yapılırsa yeni asgari ücret 11 bin 050 lira olacak. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücrete yapılacak zam ile ilgili konuştu.

ASGARİ ÜCRET 12 BİN TL Mİ OLACAK?

Erdursun, "Asgari ücrete yapılacak zam oranı şu anda belli. Asgari ücret 12 bin TL yapacaklar" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET MÜZAKERELERİ BAŞLIYOR

"Asgari ücret müzakereleri başlayacak. Yaşanan ekonomik gelişmeler değerlendirilecek ve uzlaşmayla sonuçlandırılacak" diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz şu açıklamayı yaptı:

"Bir uzlaşmayla bir sonuç çıkacak. Detayları tartışmanın bir anlamı yok. Bu müzakerelerin sonucu için şimdiden ben hayırlı olsun diyorum.

AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana felsefesi hep şu olmuştur: Çalışanları enflasyona ezdirmemek, her zaman onların yanında olmak. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu temel bir ilkesidir. Yeni bir hadise değildir. İktidara geldiğimiz günden beri hep bu politikayı izledik. Bundan sonra da aynı doğrultuda devam edeceğiz."