Abone Ol

Aselsan'dan Gizli Müşteriyle 12 Milyon Dolarlık Anlaşma

ASELSAN'dan KAP'a yapılan bildirimde; uluslararası bir müşterisi ile yurt dışı satış sözleşmesi imzalandığı belirtildi.

Aselsan'dan Gizli Müşteriyle 12 Milyon Dolarlık Anlaşma

Satılacağı yönündeki iddialarla gündeme gelen ASELSAN ile uluslararası bir müşterisi arasında 11 milyon 950 bin 760 dolarlık yurt dışı satış sözleşmesi imzalandı.

ASELSAN'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, şirket ile uluslararası bir müşterisi arasında bir yurt dışı satış sözleşmesi imzalandığı ve sözleşmenin toplam bedelinin 11 milyon 950 bin 760 dolar olduğu belirtildi. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatın 2022 yılı içerisinde gerçekleştirileceği kaydedildi.

ASELSAN'dan bir müşterinin sipariş almış olabileceği belirtiliyor.

BAE İDDİASI

ASELSAN'ın satılacağı yönündeki iddialar kamuoyunda uzun süre yer almıştı. Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Ankara ziyaretinin ardından sert bir açıklama yapan  CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Gazetelere bir şey yansıdı. Bunlar geldiler, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN bunları alacaklarmış, pazarlıklarını yapacaklarmış. Buradan Erdoğan'a ve BAE veliaht prensine de söylüyorum. Ordunun HAVELSAN'ına, ROKETSAN'ına ASELSAN'ına el koyarsanız, satarsanız fitil fitil burnunuzdan getiririm" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından hemen sonra, Bloomberg kaynaklı haberde, Birleşik Arap Emirlikleri yetkililerinin pazartesi günü ASELSAN da dahil olmak üzere Ankara merkezli savunma sanayi şirketleriyle görüştüğü öne sürülmüştü.

ASELSAN'DAN VE SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANI'NDAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMA

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ise dün yaptığı açıklamada, satış iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Zaten ASELSAN yasal olarak da Kamuyu Aydınlatma Platformu’na herhangi bir hareketini bildirmek zorunda. Bu dezenformasyon meselesi gerçekten, savunma sanayi konusunda da siyasete alet edilmemesini kaç kere söyledik. Biz yolumuza devam ediyoruz" demişti.

ASELSAN'dan yapılan açıklamada da 'kaynağı belirsiz iddiaların' hiçbir gerçeklik payı taşımadığı vurgulanmıştı.

ASELSAN NEDİR?

Türkiye'nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN; başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı ihtiyaç makamlarının, haberleşme ve bilgi teknolojileri, radar ve elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, insansız sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma ve füze sistemleri