Abone Ol

Arşiv Niteliğindeki Radikal Gazetesi Tarih Oldu!

Türk basın tarihinin önemli gazetelerinden biri olan, arşiv niteliğindeki Radikal gazetesi Haziran 2014 yılında son kez basılı yayın yapmış, Mart 2016'da da dijital yayını son bulmuştu. Gazetenin arşiv yazılarının da bulunduğu internet sitesi yayından kaldırıldı.

Arşiv Niteliğindeki Radikal Gazetesi Tarih Oldu!

Gazeteci Serdar Kuzuloğlu Radikal gazetesinin internet sitesinin kapatıldığını attığı bir tweet ile duyurdu. Yayın hayatına 1996 yılında başlayan Radikal gazetesi özellikle Türkiye'nin önemli isimleri ve akademisyenleri tarafından yazılan makaleleriyle önemli bir arşiv niteliğindeydi.

1996'da Doğan Yayın Holding tarafından çıkarılan gazete Haziran 2014 yılında son kez basılı olarak yayın yaptı. Daha sonra dijitale dönen Radikal, Mart 2016'da da dijital yayını sonlandırmıştı. O tarihten beri radikal.com.tr üzerinden gazetedeki makalelere ve haberlere ulaşım sağlanabiliyordu.

Doğan Yayın Holding'in Demirören grubu tarafından satın alınmasının ardından radikal.com.tr adresindeki arşivi 2016 yılında da kapatılmıştı. Gelen tepkiler üzerine erişim tekrar sağlanmıştı.

Demirören Holding'den açıklama yapılmadı

Serdar Kuzuloğlu, 'kıymetli bir arşiv tarih oldu' diyerek twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Radikal gazetesinin internet sitesinin erişime kapatıldığını duyuran Serdar Kuzuloğlu payşaşımında şu ifadeleri kullandı: "Kaç gündür (tarihe not düşme adına) yazacağım, unutuyorum. Radikal gazetesinin web sitesi de birkaç gün önce sessizce aramızdan ayrıldı. Birçok açıdan "kıymetli" bir arşiv böylece tarih oldu."

Demirören Holding'den radikal.com.tr'nin kapatılmasıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.