Abone Ol

Aron Feller ile kafa kesen Doğan Erşahin arasında şok benzerlik!

Kurtlar Vadisi'nin derin ve karanlık ismi Aron Feller ile Susurluk ve Uğur Mumcu cinayetinde adı geçen Doğan Erşahin arasında ne fark var?

Aron Feller ile kafa kesen Doğan Erşahin arasında şok benzerlik!

Kurtlar Vadisi'nin derin ve karanlık ismi Aron Feller ile Adı Susurluk, Uğur Mumcu cinayeti ve Yüksekova raporlarında geçen Doğan Erşahin isimlerini neden yan yana zikrettik? Anlatalım

Önce Doğan Erşahin'in kim olduğuna bir bakalım. Erşahin'in adı Susurluk Raporu'nda da geçiyor. Erşahin, 'Bir kişinin kafasını keserek kahvehanenin ortasındaki masaya koymakla' suçlanıyor.

Doğan Erşahin'in ismi, TBMM'de hazırlanan gazeteci Uğur Mumcu ve Yüksekova çetesi raporlarında da geçiyor.

Erşahin, 1996 yılında Kırklareli Cezaevi'ne götürülürken firar etti. 2000 yılında Adana'da operasyon düzenleyen polisle çatışmaya giren Erşahin, üç polisi yaralamıştı.

Ardından yakalanarak cezaevine gönderilmişti. Yargılandığı cinayet davalarından da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Cezası daha sonra 25 yıl hapis cezasına çevrildi. Sakarya Cezaevi'nde yatan Erşahin'in avukatları 23 Nisan 1999'a kadar işlenen suçları kapsayan 'Rahşan affından' faydalanarak serbest bırakılması için başvuruda bulundu.

Başvuruyu inceleyen Sakarya Ağır Ceza Mahkemesi, Doğan Erşahin'in mahkum olduğu suçların 'Şartlı Salıverme' ve 'Cezaların Ertelenmesi Yasası'na girdiğini belirleyerek tekrar indirim yaptı.

Yapılan hesaplara göre 5 ay fazladan yattığı ortaya çıkan Doğan Erşahin, 9 Aralık 2009 günü serbest bırakıldı.

Tam da bu aşamada Aron Feller'in, geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümdeki repliğini hatırlatmak gerek. Aron Feller 'Rahşan Affı'na değindi ve masumların bahane edilerek kendi adamlarının çıkardıklarını söyledi.

Ne diyordu Feller? 'Bizim seçtiğimiz adamlar adliyelerde çürümez ancak dava dosyaları adliye koridorlarında çürür. Biz hanım efendinin hapishane ziyaretinde karşısına masum bir çocuk koyarız, sonra da onun adıyla anılan bir af çıkartmasını sağlarız. Arkasından da kendi adamlarımızı çıkartırız'

Doğan Erşahin'in bu kadar karanlık geçmişine rağmen, elini kolunu sallaya sallaya ortalarda dolaşması bir de üstüne üstlük devleti 5 ay borçlu çıkartması size de biraz ilginç gelmedi mi?

Şimdi soru şu; Daha kaç 'Erşahin' bu afla salıverildi?