Abone Ol

Armut kalçalı kadınların sonu geldi!!! İş kadınlarında yeni trend ne?

Kum saati veya armut tipli kadınlara son! İş yaşamında artık onları görme umudunuz olduğunu düşünüyorsanız, erkekler dünyasına üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz.

Armut kalçalı kadınların sonu geldi!!! İş kadınlarında yeni trend...

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, ince belli, geniş kalçalı kadınların yerini şimdi başka vücutlar aldı...

Onlar bir dönemin en ikonik kadınları.Milyonların dönüp baktığı, bir daha baktığı kadınlar...Sinemanın iki unutulmaz ismi Sophia Loren ve Marilyn Monroe'nun kıvrımlı bedenleri, günümüz kadınlarının artık uzak olduğu bir görünüm olarak göze çarpıyor.

Kariyer sahibi kadınların vücut hatları değişti.Ortaya klasik ölçülerin aksine düz vücut tipleri çıktı.

Antropolojist Elizabeth Cashdan'ın verdiği bilgiye göre günümüz iş kadınlarının çalıştıkları mesleğin stres seviyesine göre beden ölçüleri tamamiyle değişti. İncecik bellerin, geniş kalçaların yerini kıvrımlardan yoksun, daha düz vücut hatları aldı.

Çalışan kadınlar feminenlikten uzak bir görüntü çizerken maskulenliğe doğru adım adım kaymaya başladı. Hollywood'un androjen kadınlarından Keira Knigthley ve Victoria Beckham, kariyer sahibi kadınların simgesi olarak gösterilirken, kıvrımsız hatlarıyla erkeksi görünümlerinin cazibesini kullanıyor.

Tıbbi araştırmalar da gösteriyor ki, vücuttaki yağ oranı da, kalçalarda değil, göbek bölgesinde toplanarak, düz yapıdaki kadınların sadece göbek şişkinlikleri olduğunu belirtiyor.