Abone Ol

Armağan Portakal’dan yeni kitap: Doğma Yavrum Dünya Çok Kalabalık

Yeni Kitabıyla öykülerini okurların beğenisine sunan Armağan Portakal Doğma Yavrum Dünya Çok Kalabalık diyor. İşte yeni kitabın detayları...

Armağan Portakal’dan yeni kitap: Doğma Yavrum Dünya Çok Kalabalık

Doğma Yavrum Dünya Çok Kalabalık
Armağan Portakal
Öykü
Çünkü büyüdük…

Çocukluk denilen yitik ülke… Kaçırılan bir çocuk… Küçük kızların kahramanları… Kadın olma, kadın olarak hayatta kalma sınavları... Armağan Portakal öykü kitabı Doğma Yavrum Dünya Çok Kalabalık’ta kısacık öykülerle koca koca romanların yapamadığını yapıyor… Hepimizin yüreklerine kök salmış hislere yeniden can veriyor…

Kitaptan:
Çorba soğumuş masada. Salata pörsümüş. Kurumuş pilavın taneleri. Mis kokulu kavun sulanmış bekledikçe. Anası, babası kısa boylu çocuklarını uzun uzun anlatmış, memur beyler not almış yarım sayfa. Erkek, altı yaşında, geç vakit top oynuyormuş, sokakta geç vakte kadar. Kumral. Düz saçlı. Çizgili penye, şort. Kaçmış olabilir, görgü tanığı yok. Mahalleli seviyor, iyi çocuk diyor. Sessiz, saygılıymış. Söz dinlermiş.

Yazar hakkında:
Armağan Portakal 1969 Salihli doğumlu. Çevre mühendisi ama özel sektörde pazarlama kariyeri yaptı. 2005 yılında istifa ederek kurumsal hayat dışına çıktı ve freelance pazarlama yol arkadaşlığı sistemini kurdu. Geziyor, fotoğraf çekiyor, yazıyor. Gezilerinde kentlerin bıraktığı hislere odaklanıyor. Armağan’ın Penceresi adı altında iki kişisel fotoğraf sergisi açtı, tüm gelirini Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’na bağışladı.

Armağan Portakal’dan yeni kitap: Doğma Yavrum Dünya Çok Kalabalık - Resim: 1

Fotoğraflarıyla karma sergilere katıldı. Tesadüf ve Pencere isimli, kızlarım dediği kitapları var.
#2kadinanadoluda projesiyle, Anadolu’yu geziyor, yazıyor, fotoğraflıyor, paylaşıyorlar.

Hayatta ilham aldığı insanlar var ve “İlham alıyorsam, ilham vermeliyim, zincir tamamlansın” diye düşünüyor. Paylaşmak için mükemmel olmayı beklemiyor. Her gün bir tutam alın teri ve emek kemikleri güçlendirir, insanı dik tutar diyor.
Fatih Portakal ile evli. 2015 yılında Torlak Çiftliği’ni kurdu. Zeytine hayran, zeytinciliği öğreniyor. Artık o, toprağın ritminde yaşayan bir çiftçi kadın.