Abone Ol

Arkadaşını yaktı 10 ay sonra tutuklandı

Aşırı hızlı kullandığı modifiye otomobiliyle yaptığı kazada arkadaşının yanarak ölümüne, 5 kişinin yaralanmasına neden olan Bektaş Batuhan Sungur, hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada savcının itirazına rağmen tutuklandı.

Ali Alp'in ailesinin hukuk savaşı

Başkent’in tanınmış işadamlarından Bülent Sungur’un oğlu Bektaş Batuhan Sungur’un (19) kullandığı lüks otomobili modifiye edildiği gerekçesiyle 5 Ağustos’ta bir ay süreyle trafikten men edildi. Otomobilini kullanmaya devam eden Sungur, 12 Eylül’de aşırı hız yaptığı İncek Bulvarı’nda yoldan çıkarak karşı şeride geçti. Normal güzergâhında seyreden 4 otomobilin hasar gördüğü kazada biri ağır, 5 kişi yaralandı. Sungur’un aracında yolcu koltuğunda oturan arkadaşı Alp Ali Özdemir (20) de sıkıştığı otomobilde yanarak hayatını kaybetti.

HÂKİMDEN ‘ARKADAŞ’LI KARAR

Kazada tek asli kusurlu olduğu tespit edilen Sungur, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesi hâkimi, “Ölen kişi şüphelinin arkadaşı olup, kendi isteği ile araçta bulunuyor olması, suç vasfının şüpheli lehine değişme ihtimali bulunması dikkate alındığından, tutuklanmasına gerek yoktur” dedi. Hâkim, haftada iki kez karakola giderek imza atması şartı ile ‘adli kontrol’ uygulanmasına karar vererek Sungur’u serbest bıraktı. Savcı ve Özdemir’in yakınları karara itiraz etti. 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi, 18 Eylül’de itirazı reddetti.

ADLİ KONTROL KALDIRILDI

Şüpheli Sungur, 7 Ekim’de, “Londra’da hazırlık eğitimi gördüğünü, ocakta Londra’ya gitmesi gerektiğini” belirterek, adli kontrol kararının kaldırılması için üst mahkemeye başvurdu. 4’üncü Sulh Ceza Mahkemesi, 12 Ekim tarihli kararında, “Şüphelinin eğitim, sosyal, ekonomik ve iş durumu göz önüne alındığında haftada iki gün karakola giderek imza altına alınmasına ilişkin karara yapılan itirazın yerinde olduğuna” hükmetti. Böylece olaydan bir ay sonra Sungur hakkındaki adli kontrol uygulaması da kaldırıldı.

TEPKİ İÇİN 30 AVUKAT KATILDI

10 ay sonra hakkında dava açılan Sungur, 14 Haziran’da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıktı. Sungur ifadesinde, fazla süratli gitmediğni, başka bir aracın sıkıştırması sonucu yoldan çıktığını, hızının kaç kilometre olduğunu bilmediğini, çok üzgün olduğunu beyan etti. Maktül Alp Ali Özdemir’i temsilen duruşmaya 30 avukat katıldı. Avukat Veysel Kırıcı, sanığın 202 kilometre hızla gittiğinin tespit edildiğini, soruşturma safhasında asli ve tek kusurlu olmasına rağmen bir türlü tutuklamayan hakimler hakkında HSYK’ya suç duyurusunda bulunduklarını, başka bir davada kaza yapan müvekkilinin yarı oranda kusurlu olmasına rağmen 3,5 ay tutuklu kalırken bu olayda sanığın hiç tutuklanmadığını, adalete olan güvenin sarsıldığını ve tepki olarak kalabalık bir avukat grubunun duruşmaya katıldığını beyan etti.

SAVCI ‘TUTUKLANMASIN’ DEDİ

Duruşma savcısı İsmail Şafak, sanığın tutuklanma talebinin reddedilmesini istedi. Ancak mahkeme heyeti, bir kişinin ölümü 5 kişinin yaralanmasına neden olan olayda bilirkişi raporları, kusur durumu ve yurtdışında eğitim gördüğü için kaçma şüphesi bulunduğunu belirterek Sungur’un tutuklanmasına karar verdi.