Abone Ol

Bülent Arınç: Özgürlük mücadelesinin icabını yaparız!

Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı koltuklarını birbirine devreden Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan'la birlikte 14 Ağustos 2001'de AKP'yi kuran üç isimden biri olan eski TBMM Başkanı, eski Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç...

Özgürlük mücadelesinin icabını yaparız!

Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı koltuklarını birbirine devredenAbdullah Gül ve Tayyip Erdoğan'la birlikte 14 Ağustos 2001'de AKP'yi kuran üç isimden biri olan eski TBMM Başkanı, eski Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, partisinin iktidarını "baskıcılık, güç sarhoşluğu, yasakçılık"la suçladı. "Sus deyicilere karşı mahalle değiştirmeyeceklerini" vurgulayan Arınç, "Özgürlüklere müdahaleyi, özgürlük için mücadele sebebi sayar ve bunun icabını yaparız... Ülkemizin 'sus'lar ülkesi olmasına 40 yıl önce nasıl karşı çıktıysak aynı şekilde bugün de karşı çıkarız" sözleriyle Erdoğan ve AKP yönetimine karşı mücadele mesajı verdi. Arınç, "Hoşa gitmeyen gerçekleri duymama ve duyurmama adına izlenen bu antidemokratik yol baskı rejimlerinin yoludur ve tarih kitapları bu yolun yolcularının hazin sonlarıyla doludur" dedi.
Erdoğan ve iktidara yakın medya tarafından da ağır ifadelerle tepki gören Arınç, dün Turgut Özal Üniversitesi'nde katılacağı Anayasa Çalıştayı'nın "provokatif olaylar çıkabileceği" gerekçesiyle iptal edilmesine tepki gösterdi. Arınç, Twitter'dan yaptığı açıklamada 'güç sarhoşluğuyla baskıcılık oynandığını' yazdı.

"Baskıcılar bizim mahallenin çocukları ise..."

27 Mayıs 1960 darbesini işaret eden Arınç, "Daha önce bu baskıcılar, ses kısıcılar, Başbakan asıcılardı. O zihniyetti. Kendilerinde müthiş bir güç vehmediyorlar ve 'Beni eleştirirsen yok olursun' diyorlardı. Yok olmadık. Gençliğimizi, ömrümüzü verdik, yılmadık. Şimdilerde bu baskıcılar, ses kesiciler, sus deyiciler bizim mahallenin çocukları ise onlara kızıp mahalle değiştirecek değiliz. Kaldı ki o çocukların sesleri de artık karşı mahalleden geliyor" diye konuştu.

"Güç sarhoşluğuyla..."

Bülent Arınç, "Ülkemizin 'sus'lar ülkesi olmasına 40 yıl önce nasıl karşı çıktıysak aynı şekilde bugün de karşı çıkarız. Zira 40 yıl önceki iyi niyet ve gayretten zerre kadar sapmış değiliz. Aynı niyette, aynı safta, aynı safiyette ve aynı azimdeyiz. Daha düne kadar başörtüsü yasağı gibi nice yasaklara birlikte karşı çıktığımız, omuz omuza mücadele verdiğimiz insanlar, artık bugün saf değiştiriyor, güç sarhoşluğuyla yasakçılık oynuyor ve omuz atıyorlarsa, o halde özgürlüklere müdahaleyi, özgürlük için mücadele sebebi sayar ve bunun icabını yaparız" dedi.

Yunus Emre örneği verdi

Arınç, "Her devir için kendini mutlak güç makamında görüp aldananlara, asırlar öncesinden Yunus Emre şöyle seslenmiş, ne kadar da doğru demiş" diyerek şu dizeleri paylaştı:

"Yerden yeğe küp dizseler,

Birbirine bent etseler,

Aradan birin çekseler,

Seyreyle sen gümbürtüyü.

Şimdi seyreyelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler."

"Twitter'dan açıklama yapacağım" demişti

Arınç'ın dün saat 13:30'da Turgut Özal Üniversitesi'nde katılacağı Anayasa Çalıştayı "provokatif olaylar çıkabileceği" gerekçesiyle iptal edilmişti. Arınç, "Bu gerekçeye ihtimal vermemekle birlikte alınan bu karara uymak durumundayım" demişti. Arınç ayrıca Twitter'dan çarşamba günü bazı konularda açıklama yapacağını da duyurmuştu.

Arınç'ın Twitter'daki hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Bülent Arınç: Özgürlük mücadelesinin icabını yaparız! - Resim: 1

Bülent Arınç: Özgürlük mücadelesinin icabını yaparız! - Resim: 2

Bülent Arınç: Özgürlük mücadelesinin icabını yaparız! - Resim: 3

Bülent Arınç: Özgürlük mücadelesinin icabını yaparız! - Resim: 4