Abone Ol

Arınç artık açılışlara bile davet edilmiyor!

Memleketi Manisa'da bugüne kadar irili ufaklı pek çok açılışta kurdela kesen, nikah törenlerinde tanıklık eden Bülent Arınç'ın, AKP Sarıgöl İlçe Başkanı'nın işyeri açılışına davet edilmemesi, "Arınç'a davet ambargosu" olarak yorumlandı.

Arınç artık açılışlara bile davet edilmiyor!

Tayyip Erdoğan-Bülent Arınç polemiği AKP teşkilarlarına da yansıdı. Bülent Arınç’ın memleketi Manisa’da, Sarıgöl İlçe Başkanı Muhammet Toy’a ait bir iş yeri açılışına AKP’li milletvekilleri ve hatta CHP İlçe Başkanı dahi davet edilirken Arınç’a davet gönderilmedi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, AKP Sarıgöl İlçe Başkanı Muhammet Toy’un ortak olduğu Ak-Kent adlı firmanın açılışı 5 Şubat Cuma günü gerçekleşti. Açılışa AKP’li milletvekilleri, AKP İl Başkanı ile ilçe protokolünün yanısıra CHP İlçe Başkanı da davet edildi. Ancak Arınç’ın programa davet edilmediği ortaya çıktı.

AKP İlçe Başkanı Toy, “Yazılı değil de sözlü olarak davet etmek için Meclis’teki odasına gittim ama yoktu” derken; Arınç’ın Meclis’teki özel kalemi ise “Başkan en son Eylül ayında geldi. Daha sonra herhangi bir not ya da davet ilettiğine dair bir bilgi mevcut değil” açıklaması yaptı.

“AÇILIŞLAR HALKA AÇIK, İSTEYEN GELİR”

AKP Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan ise teşkilata “Arınç’ı davet etmeyin” biçiminde bir talimat verilmediğini savunurken şunları söyledi:

“Sayın Arınç’tan da bir talep gelmedi. Kendisi siyaseti çok iyi bilir ki, bizim törenlerimiz herkese açıktır, alenidir. Katılmak isteyen herkes katılır. Katılana da, ‘Sen niye katıldın’ demek hem kültürümüze hem de siyasi ahlakamıza uymaz.”