Abone Ol

Arda Turan'ın jestiyle zengin oldu

Adanasporlu kaleci Mert Akyüz, Milli Takım kaptanı Arda Turan, "Herkes tam prim alsın" diye bastırınca 500 bin dolar kazandı.

Arda Turan'ın jestiyle zengin oldu

ADANASPOR'UN genç file bekçisi Hayrullah Mert Akyüz'ün hiç forma giymese de Milli Takım'a çağrıldığı için bütün hayatı değişti. Geçen sezon kiralık gönderildiği 3. Lig takımlarından Payasspor'dan tekrar Adanaspor'a dönen Mert'in Milli Takım'a çağrılmasıyla 50 bin euro olan bonservis bedeli 750 bin euroya fırladı. Fransa biletinin alınmasının ardından Arda Turan'ın, "Yedekler de aynı primi alsın" diye bastırmasıyla 500 bin dolar almaya hak kazandı. Ancak Adanalı kaleci parayı değil, yaşadığı başarıların devamını düşlüyor.

FRANSA'YA DA GİDECEĞİM

"Milli Takım'a davet edilmek beni daha da kamçıladı. Daha çok çalışıp, Ay-Yıldızlı forma ile Fransa'da olmak istiyorum. Fatih Terim yönetiminde tüm ligler takip ediliyor. Bunun canlı şahidi benim. Bana inanıp da fırsat veren Fatih Hocama teşekkür ederim."

KALESİNDE DEVLEŞTİ

Mert Akyüz, 7 haftası geride kalan ligde kalesinde devleşip, rakip forvetlere sadece 7 kez sevinme fırsatı verdi. Akyüz'ün bu başarısı, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in de dikkatini çekti.

ORASI BİR BAŞKA

Arda Turan'ın jestiyle zengin oldu - Resim: 1

MERT Akyüz, Çek ve İzlanda galibiyetleriyle gelen mucizevi başarıyı şöyle anlattı: "Oradaki ortam çok farklıydı. İmkansız gibi görünen bir ihtimali gerçekleştirmenin mutluluğu tarif edilemez. İlk maç dahil hep inanmış bir Milli Takım vardı. Kimse beklemiyordu ancak biz takım olarak çıkacağımızı biliyorduk. Dünya bizi konuşuyor. Bambaşka duygular yaşadım."

AKŞAM