Abone Ol

Arap sanatçılar Homeland'i gafil avladı

CIA ajanının maceralarının anlatıldığı Amerikan dizisi "Homeland" üç Arap grafiti sanatçısının kurbanı oldu.

Arap sanatçılar Homeland'i gafil avladı

Homeland dizisinin Berlin'deki setine Arapça duvar yazıları yazmaları için tutulan sanatçılar, dizinin Arap ve Müslümanları kötü göstermesi gerekçesiyle sete diziyi eleştiren duvar yazıları yazdı.

Arap sanatçılar Homeland'i gafil avladı - Resim: 1

Almanya'da yaz aylarında çekimleri yapılan Homeland dizisinin bir bölümü Lübnan'daki bir mülteci kampında geçiyordu. Mülteci kampı içinBerlin'de oluşturulan sokakta duvarlara Arapça sloganlar yazılması gerekiyordu.


 Arap sanatçılar Homeland'i gafil avladı - Resim: 2
Arapça duvar sloganları için Berlin'de yaşayan 3 Arap kökenli grafiti sanatçısıyla anlaşmaya varıldı. Sloganları yazmaları ve söz konusu sokağı çekimlere hazır hale getirmeleri için Arap sanatçılara iki gün süre verildi.

Arap grafiti sanatçıları ise, duvarlara "Homeland" dizisi karşıtı Arapça sloganlar yazdı.

Homeland" karşıtı sloganlardan bazıları şöyle:

"Homeland gülünç bir dizi ama biz gülmüyoruz", "Homeland dizi bile değil", "Biz kendimizi savunmadığımız için eşekle yola çıkanlar bile bizi geçti", "Homeland ırkçıdır", "Özgürlük şimdi üç boyutlu", "Homeland yalancı."

Kendilerini Heba Amin, Caram Kapp ve Stone olarak isimlendiren üç Arap grafiti sanatçısı, Amerikan dizisi "Homeland"i ırkçı buldukları ve Arap halkıyla ilgili kötü bir imaj oluşturmaya çalıştıkları için bu yola başvurduklarını açıkladı.

Dizi de her müslümanın potansiyel tehlike olarak gösterilmeye çalışıldığı da ifade edildi.