Abone Ol

Arap dünyasında Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in erkek olduğu iddia edildi

Arap dünyası, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra sırra kadem basan Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in erkek olduğunu iddia etti.

Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısının erkek olduğu iddia edildi

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girip kendisinden bir daha haber alınamaması sonrası Suudi hükümetini destekleyen sosyal medya kullanıcıları Türkiye ve Katar'ı "Yalan söylemek ve yalan haber yapmakla" suçladı.

BBC'nin İzleme Servisi'nin derlediği sosyal medya paylaşımlarının birinde, Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in aslında bir erkek olduğu da iddia edildi.

''KADIN KILIĞINA GİRİP, KAŞIKÇI'NIN KAYBOLMA HİKAYESİNİ UYDURDU''

Bazı Suudi kullanıcılar, Kaşıkçı'nın Türk nişanlısı Hatice Cengiz'in aslında Türkiye'de yaşayan Mısır'ın muhalif isimlerinden Müslüman Kardeşler üyesi Muhammed Mahsub'un kadın kılığına girdiğini ve Kaşıkçı'nın nişanlısı gibi davranarak gazetecinin ortadan kaybolması hikayesini uydurduklarını ileri sürdü. Pek çok kullanıcı bu komployu desteklediğini düşündükleri fotoğrafları paylaştı.

Arap dünyasında Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in erkek olduğu iddia edildi - Resim: 1

Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz

SAHTE AL JAZEERA TWEET'İ

Servisin incelemesinde yüzlerce Suudi kullanıcının Katar emirliğine bağlı Al Jazeera haber kanalının Twitter hesabında 'yalan söyledikten sonra 50'den fazla mesajı sildikleri' iddia edildi.

Paylaşımların silinmesinin El-Cezire'nin yalan söylediğini bir kanıtı olarak göründüğünü savunan Muhammed El-Shega isimli bir kullanıcı, Al Jazeera'nin "Türk kaynakları: Suudi yetkilileri Kaşıkçı konsolosluktayken Suudi yetkilileri iki uçakla geldi" haberini sildiğini iddia etti. Ancak El-Cezire'nin hesabında bu Twitter paylaşımı hala duruyor.

AL JAZEERA'NIN TWEET'İ YALAN ÇIKTI

Al Jazeera'nin paylaştığı iddia edilen "Kaşıkçı: Ben ölüyüm. İstanbul'da Suudi Konsolosluğu'nda öldürüldüm ve parçalara ayrıldım" şeklindeki Twitter mesajının ise gerçek olmadığı ortaya çıktı.

(BBC Türkçe)