Abone Ol

Arabası ikinci el ve rehinli çıktı!

Derya Tuna'nın oğlu İdo'ya aldığı Range Rover Sport marka otomobilin ikinci el ve rehinli olduğu ortaya çıktı!

Arabası ikinci el ve rehinli çıktı!

Derya Tuna oğlu İdo’ya lüks bir araç aldı. Range Rover Sport marka otomobiliyle poz veren İdo bunu Twitter’da da paylaştı. Aracın plakasının sonunun 63 ile bitmesi manidar. 63 Şanlıurfa’nın plaka kodu. Ancak, aracın plakasının yanı sıra dikkat çeken başka birşeyi daha var.

Plaka sorgulamada aracın rehinli olduğu ortaya çıkıyor. Plaka sorgulamada çıkan bir başka detay da aracın Ağustos ayında satın alınmış olması.

İdo’ya babası İbrahim Tatlıses, 18 yaş hediyesi olarak beyaz bir Mercedes hediye etmişti. İdo, 2004 model beyaz Mercedes’i ile ilk olarak İstinye Park’ta görüntülenmişti. Plaka sorgulamaya baktığımızda bu araçla ilgili de ilginç detaylar ortaya çıkıyor. Aracın normal rengi maviyken, kaplamayla beyaza çevrilmiş.

Peki rehinli araç nasıl satın alınır?

- Aracı satacak kişi borcu kendisi kapatabilir.
- Satın alacak kişi borcu üzerine alarak, borcu ödemeye devam edebilir. Bu durumda bankanın onayı ve alıcı-satıcı arasında resmi anlaşma yapılması gerekir
- Satın alacak kişi borcu kapatabilir. Karşılıklı güven ortamının sağlanması şarttır. İyi niyetin yanında alıcı ve satıcı arasında noterden sözleşme yapılması, alıcı tarafından bankaya ödenecek borçtan varsa kalan kısmın satıcıya hangi koşullarda ödenmesi gerektiğinin açıkça belirtilmesi gerekir.

Bu üç durumdan herhangi biri sağlandıktan sonra bankadan rehin kaldırma yazısı alınır ve aracın devri için noterden satış işlemi yapılır ve tescil işlemleri gerçekleştirilir. Noterden yapılmayan işlemler geçersizdir.

Araç devir işlemleri hemen yapılmayacaksa, noterde devrin yapılacağı zaman belirtilmelidir. Sürenin 1 ayı geçmemesine dikkat edilmesi gerekir. Karayolları trafik yönetmeliğine göre de noter satışı ile aracı devalan kişi aracın gerçek sahibi sayılmaktadır.
HABERTÜRK