Abone Ol

Başörtülü AA muhabiri Avrupa Parlamentosuna alınmadı

Avrupa Parlamentosu, Anadolu Ajansı'nda çalışan başörtülü muhabirden "başı açık fotoğraf çektirmesini" istedi.

Başörtülü AA muhabiri toplantıya alınmadı

AP Basın Bürosu yetkilileri, AP'nin ocak ayı oturumlarını ve Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın temaslarını takip etmek için Strazburg'da bulunan AA muhabirine "başını açmadan akreditasyon kartı verilemeyeceğini" söyledi.

"BAŞKA KAPIDAN GİRİN"

Muhabirin, daha önce birçok kez AP'de ve Avrupa Konseyi'ndeki oturumları izlemek için akreditasyon yaptırdığını ve böyle bir uygulamayla karşılaşmadığını belirtmesi üzerine basın akreditasyonlarını veren görevli, "O halde başka kapıdan girmeyi deneyin, başınız açık fotoğrafınızı çekmeden size kart veremem" ifadelerini kullandı.

KAMERAMANA MÜDAHALE

AA muhabiri ve görevli arasındaki tartışmayı görüntülemek isteyen TRT Haber kameramanına da bir güvenlik görevlisi müdahale ederek kameramanın çektiği görüntüleri zorla sildirdi.

Güvenlik görevlisi, diğer Türk basın mensuplarının da içeri girişine izin vermeyerek TRT Haber kameramanını, akreditasyon kartını elinden almakla tehdit etti.

"BAŞÖRTÜSÜNÜ GERİYE ÇEK"

AA muhabirinin, ısrarla uygulamanın yasal dayanağını sorması üzerine basın girişine gelen sorumlu bir protokol görevlisi durumun yanlış anlaşıldığını, muhabirin başörtüsünü "biraz geriye çekerek" fotoğraf çektirebileceğini, bu şekilde muhabirin akreditasyon almasında bir sorun olmayacağını söyledi.

Muhabir, yaklaşık yarım saat süren olayın ardından fotoğraf çektirerek görüşmeleri izleyebildi.

Avrupa Parlamentosu veya Avrupa Konseyi'nde başörtüsüne ilişkin böyle bir düzenlemenin olmadığı, AA muhabirinin Türkiye'nin Strazburg Daimi Temsilciliği'nden aldığı bilgilerle de doğrulandı.