Abone Ol

Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı

52'nci Uluslararası Antalya Film Festivali'ne katılmak için Türk sinemasının birbirinden ünlü isimleri Antalya’ya geldi.

Antalya Altın Portakal Film Festivali başladı

52'nci Uluslararası Antalya Film Festivali'ne katılmak için Türk sinemasının birbirinden ünlü isimleri Antalya’ya geldi. Türk sinemasının ‘Sultan’ı lakaplı oyuncu Türkan Şoray’a ise vatandaşın ilgisi bir hayli fazla oldu.

Antalya Havalimanı’nda çiçeklerle karşılanan sanatçılara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Perdenin önünden yönetmen koltuğuna oturan Türkan Şoray da kızı Yağmur Ünal’la birlikte Antalya’ya geldi. Şoray’ın yönettiği ‘Uzaklarda arama’ filminin gösterimi ise Antalya Film Festivali'nde gerçekleştirilecek. Gazetecileri selamlayarak havalimanından çıkan Türk sinemasının ‘Sultan’ı Türkan Şoray, Altın Portakal'ın Türk sineması üzerinde çok büyük bir etkisi olduğunu söyledi.

Festivale katılmaktan gurur duyduğunu aktaran Şoray, kendi filminin de bu festivalde yer almasının da kendisi için ayrı bir gurur olduğunu kaydetti. Festival için Antalya’ya gelen bir diğer ünlü sanatçı Kayhan Yıldızoğlu, Antalya’nın huzur, sükunet, doğa ve festival kenti olduğunu ifade etti. Burada yer almaktan dolayı da mutlu olduğunu belirten Yıldızoğlu, festivalinde dolu dolu geçeceğini açıkladı.

Havalimanında vatandaşlarla bolca fotoğraf çektiren Türk sinemasının birbirinden ünlü simaları daha sonra konaklayacakları otellere gitmek üzere alandan ayrıldı.