Abone Ol

Anonymous, IŞİD'e savaş açtı

Hacker grubu Anonymous, geçtiğimiz cuma akşamı Paris'te gerçekleşen ve IŞİD'in üstlendiği saldırılardan sonra IŞİD'e savaş açtığını ilan ederek online ortamda kendilerine destek veren herkesi 'avlayacaklarını' söyledi.

Anonymous, IŞİD'e savaş açtı

Russia Today’de yer alan habere göre 14 Kasım’da YouTube üstünden yayınladıkları videoda açtıkları savaşın nihai amacının terörün internet ortamında propagandasının yapılmasını engellemek olduğunu söyleyen grup, bugüne kadar IŞİD’e karşı düzenlenen ‘en büyük operasyonu’ düzenleyeceklerine dair de söz verdi.

‘İnsanlığı bir araya getirme’ yeteneklerini kullanacaklarını belirten grup, IŞİD’i büyük çapta siber saldırılar yapacaklarına dair de uyardılar. Videoda, ‘Dünyanın her yerindeki Anonymouslar sizi takip edecek ve bulacaklar. Sizi bulacağımızı ve kaçmanıza asla izin vermeyeceğimizi bilmelisiniz’ diyen grup sözcüsü, ‘Savaş ilan edildi. Hazır olun’ diye de ekledi.

Anonymous’un Twitter hesabından da kısa sürede binlerce kez paylaşılan, ‘Hata yapmayın: Anonymous DAEŞ ile savaşıyor. IŞİD’e karşı olmayı sürdüreceğiz. Üstelik biz daha iyi hackerlarız.’ mesajı yayınlandı.

Anonymous sene başından beri örgütle bağlantısı olan veya onlar tarafından yürütülen Twitter hesaplarını hacklemiş, ifşa etmiş, ve raporlamıştı. Foreign Policy’de yer alan rapora göre Anonymous’un çalışmaları sonrasında IŞİD bağlantılı 149 web sitesi kapatılmış, 101 bin Twitter hesabı ve 5.900 propaganda videosu tespit edilmişti.

Anynomous üyeleri, IŞİD bağlantılı CyberCaliphate isimli bir hacker grubundan haberdar olduklarını ve izlerini sürmeyi başardıklarını söyledi. Bu gruba ait Twitter kullanıcılarının Kuveyt üstünden tek bir IP kullandıklarını da açıklamalarına ekleyen Anonymous, IŞİD bağlantılı Twitter hesaplarının şikayet edilmesinden kapatılmasına kadar arada 8 saatlik bir zaman dilimi olduğunu söyledi. Epoch Times’a yaptıkları açıklamada hesabın 10 defa askıya alındıktan sonra birkaç haftalığına yok olduğunu ancak sonrasında tekrar ortaya çıktığını açıklayan Anonymous, CyberCaliphate isimli grubun çoğu siber atağının da düzmece olduğunun altını çizdi.