Abone Ol

Annesi, Saba Tümer'den neden utanırdı? İşte bilinmeyenler!

Cine5'te yayınlanan Ali Eyüboğlu'yla "Senin Hikayen"e bu hafta konuk olan isim Saba Tümer'di. İşte Saba Tümer'in hiç duyulmamış hikayesi

Annesi, Saba Tümer'den neden utanırdı? İşte bilinmeyenler!

Saba Tümer, arkadaşlarıyla nasıl orkestra kurdu? Saba Tümer'in hayatındaki kırılma noktası neydi? Saba Tümer, kimlerden neler öğrendi? Saba Tümer, en son ne zaman ve neden ağladı?

"Her zaman sosyal bir insan oldum. Hep göz önünde olan bir tiptim. İdealimde de televizyon ve gazetecilik hep vardı" diyen Saba Tümer, hayatındaki önemli anları, kritik kararlarını ve bilinmeyen yönlerini Ali Eyüboğlu'na anlattı.

Saba Tümer, nasıl bir çocukluk geçirdi?
Annemin bütün arkadaşlarının çocukları erkekti, o yüzden çocukluğum hep erkek çocuklarıyla oynayarak geçti, dolayısıyla onlarla büyüdüm. Bebeklerle oynayacağıma ağaç tepelerinde dolaşırdım� İlkokul zamanında eve ilk kez bir kız arkadaşımı davet etmiştim. O kadar sıkıldım, o kadar sıkıldım ki, sonunda dayanamayıp eve ne zaman gideceğini sormuştum.

Annesi, Saba Tümer'den neden utanırdı?
Küçüklüğümden beri hep böyle ve yüksek sesle güldüğüm için, ben gülünce annem çok utanırdı, "Sus kızım, rezil oluyoruz" derdi. Hatta bir anda çimcik yediğim zaman çok olmuştur. Ama ben zaten her zaman gülmek için bahane ararım, kendimi eğlendirmeyi severim çünkü. 

Saba Tümer nasıl bir öğrenciydi?
Çok kopya çeken bir öğrenciydim. Bir sürü de taktiğim vardı. Mesela bir tanesi; kopyaları İngilizce şarkı sözüymüş gibi sıranın üstüne yazar, sınav sırasında yazdıklarımı tercüme eder, öyle kopya çekerdim. Ama sade kendime çalışmazdım, arkadaşlara da faydam olurdu ("Beynelmilel Hırsız"dın yani. Ali beyin benzetmesi)

Saba Tümer, üniversiteyi bitirdikten sonra neden İstanbul'a geldi?
İzmir'de öyle aman aman bir iş imkânı yok ki. Para kazanabilmek için İstanbul'a gelmek zorunda kalıyorsun. Hele de bu sektörde. Üstelik geri dönmemek için herkesten çok çalışmak, herkesten çok çabalamak zorundasın. Dolayısıyla, ister istemez hırs yapıyorsun.

Saba Tümer, arkadaşlarıyla nasıl orkestra kurdu?
Üniversitedeyken, haftanın iki üç gecesi eğlenmeye gittiğimiz bir mekân vardı. O kadar çok eğlenirdik ki, sonunda oturduğumuz yerde orkestra kurdurttular bize.

Saba Tümer'in hayatındaki kırılma noktası neydi?
İstanbul'a gelmem benim için bir kırılma noktasıydı. Çünkü çok cesur bir hareketti. Başlangıçta her şey inanılmaz zor geldi. Ama ayakta kalmayı, İzmir'e dönmemeyi başardım. İstanbul'a gelmeseydim bugün burada olamazdım.

Saba Tümer, kimlerden neler öğrendi?
4- 5 sene NTV'de çalıştıktan sonra Reha Muhtar'dan teklif geldi, ben de kabul ettim. Reha Muhtar'dan gerçekten çok şey öğrendim. Okan Bayülgen'den de öyle. Ve Erdoğan Aktaş'ın da kariyerimde önemli bir yeri vardır. Hatta hayatımın bir diğer dönüm noktasıdır.

Saba Tümer, en son ne zaman ve neden ağladı?
En son iki hafta önce kendime ağladım. Bir arkadaşımla otururken birden ağlamaya başladım. Öyle belli bir sebebi yoktu. Ağlarken de, gene birden gülmeye başladım. Çünkü ağlama modunu üstümden atabilmem için gülmem lazım.