Abone Ol

Demirören Grubu, Doğum Yapan Gazeteciyi Süt İzni İster Diye İşten Attı İddiası

Samsun'da çalışan gazeteci Irmak Gürşen Aralık Ayında anne oldu. Doğum iznini bitirdikten sonra göreve başlamayı bekleyen Gürşen, işe başlatılmadı. Gerekçe olarak da, "süt izni istersin, sahada çalışamazsın" dedikleri iddia edildi.

Demirören Grubu, Doğum Yapan Gazeteciyi Süt İzni İster Diye İşten Attı İddiası

Tepkiyle karşılanan işten atmayı Gürşen'in meslektaşı Gülsüm Atik sosyal medya hesabından '' Yazıklar Olsun'' yorumuyla paylaştı.

Samsunlu yeni anne gazeteci Irmak Gürşen'in açıklaması şöyle:

''Ben bir gazeteyiciyim, bu işi her daim severek yaptım, hedefimse her daim daha iyisini yapmak oldu. Çalıştığım her kurumla bir aile oldum. Şimdi öyle bir şeyin içine düştüm ki, yıllarca haber yazdığım klavye bana yabancı oldu ve ne yazacağımı bilemiyorum. DHA'da 2 buçuk senedir telifli muhabir olarak çalışıyorum. Ancak tam mesai ile gecemi gündüzüme katarak çalıştım. hem muhabirlik hem canlı yayınlar hem de redaktör olarak görev yaptım. Muhabir arkadaşlarımın haberlerini ulusala taşımak için kendi haberimden ayırt etmeden düzenledim ama meğerse bunların hiçbiri görülmemiş. Aralık ayında anne oldum, bu süreçte izne ayrıldım ve nisan ayında işime dönmek için plan yapıyorken, bugün anne olduğum için işime son verildi. Nedeni ise 'siz anne oldunuz, süt izniniz olacak, sahada aktif görev yapamayacaksınız, çocuğunuz hasta olur' gibi türlü türlü akla mantığa uymayan sadece varsayımlara dayanan bahaneler. Gelinen bu noktada ne diyeceğimi de bilemiyorum. Evet ben anne oldum ama siz insan olamadınız.''

Medya İşçileri Sendikası Twitter'dan yaptığı paylaşımla haksız iş feshine tepki gösterirken, sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. Sendikadan yapılan açıklamada, "DHA Samsun Muhabiri Zeynep Irmak Öcal’ın iş akdi, anne olduğu gerekçesiyle hukuksuz şekilde feshedildi. Sadece anne olduğu için işsiz kalan arkadaşımızın yanındayız. Tüm yasal sürecin takipçisiyiz. Kadınların iş hayatından el çektirilmesine müsaade etmeyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.