Abone Ol

Ankaralı Gazeteciler Ekrem İmamoğlu ile tanıştırılmak için İstanbul'a götürüldü

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici bugünkü yazısında Ankara'dan bir grup gazetecinin İstanbul'a Ekrem İmamoğlu ile tanıştırılmaya götürülmesini etik bulmadı. Bildirici ''gazetecilik siyasilerin gereksinimlerine göre yön çizmemeli" diye yazdı.

Ankaralı Gazeteciler Ekrem İmamoğlu ile tanıştırılmak için İstanbul'a götürüldü

İmamoğlu’nun Ankara’dan gazeteci daveti

  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu, geçen hafta Ankaralı bir grup gazeteciyi, İstanbul’a davet etti; onlara özel basın toplantısı düzenledi.

   Basın toplantısı haberi Sözcü’de, “İmamoğlu, Ankara’dan gelen CHP muhabirleriyle biraraya geldi”, BirGün’de de “İmamoğlu, Ankara’dan gelen CHP muhabirleriyle biraraya geldi” diye sunuldu. Aslında gelen değil, getirilen ya da davet edilen olmalıydı. Gazeteciler kendiliklerinden İstanbul’a gitmemişlerdi; davet edilmişler ve ulaşım giderleri karşılanmıştı.

İmamoğlu’nun, CHP’yi izleyen muhabirleri İstanbul’a neden davet ettiği siyasetin konusu. Gazetecilik açısından bakınca öncelikle “davetli gazetecilik” sorunu sözkonusu. İmamoğlu’nun basın toplantısını Ankara’daki gazetecilerin izlemesinin gerekli olduğuna karar verilmişse bunun masraflarını medya kuruluşları kendileri karşılamalıydı.

 Ayrıca İstanbul’da onca muhabir ve yazar varken Ankara’dan muhabirlerin kalkıp oraya gitmesi için habercilik açısından özel bir neden olmalıydı. Ama yayımlanan haberlere bakılırsa öyle özel bir neden yok. Pekâlâ İstanbul’daki gazeteciler de sorabilirlerdi o soruları.

  Gazetecilik, siyasilerin gereksinimlerine göre yön çizmemeli…