Abone Ol

Ankara'dan derin kulis: Bahçeli, Soylu, Yerlikaya üçgeninde neler oluyor?

Gazeteci Murat Yetkin, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 3 Ekim grup toplantısındaki "Keskin bıçak olmak için çok çekiç darbesi yemek gerekiyorsa feda olsun, değil çekiç balyoza bile razıyız" sözlerine işaret ederek, "Son günlerde Ankara’da kapalı kapılar ardındaki gelişmeler göz önüne alındığında adeta konuşmasındaki diğer cümlelerin bu mesajı vermek için kurulduğunu söylemek de mümkün" diye yazdı.

Ankara'dan derin kulis: Bahçeli, Soylu, Yerlikaya üçgeninde neler oluyor?

Ankara'da yeni yasama günü İçişleri Bakanlığı önündeki bombalı saldırıya dikkat çeken Yetkin, "1 Ekim saldırısından sonra Soylu namına durumdan vazife çıkartıp Yerlikaya’ya hücum eden an iki sosyal medya hesabı devletten gelen tepkiler kendilerini kapattı. Yerlikaya’nın medyaya “lütfen kullanmayın” dediği güvenlik kamerası görüntülerinin İçişleri Bakanlığı bünyesi dışında bir yerden servis edilemeyeceğinin de herkes farkındaydı.

MİT Başkanı İbrahim Kalın Yerlikaya’yı ilk ziyaret eden üst düzey devlet görevlisi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin sorusu üzerine Yerlikaya’nın işini yaptığını söyledi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Metin Gürak ve kuvvet komutanları, TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Cumhurbaşkanlığı ekibi İçişleri Bakanlığına gidip Yerlikaya’nın yanında olduklarını gösterdiler" ifadelerini kullandı.