Abone Ol

Ankara'daki polis tacizine AK Parti'den ilk yorum

AK Partili Özlem Zengin, Ankara'da üniversite öğrencisi Merve Demirel'in polisin cinsel tacizine maruz kaldığı iddialarına dair değerlendirmede bulundu.

Ankara'daki polis tacizine AK Parti'den ilk yorum

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, üniversite öğrencisi Merve Demirel'in gözaltına alındığı sırada polisin cinsel tacizine maruz kaldığına dair iddiaya ilişkin, "Bir telaş içerisinde, bir kişiyi arabaya yerleştirmeyle alakalı telaşın verdiği yanlış bir hareket" açıklamasında bulundu.

Muhalefet partileri, üniversite öğrencisi Merve Demirel'in, gözaltına alındığı sırada polisin cinsel tacizine maruz kalmasını, Meclis Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.

HDP: POLİS VE EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, söz konusu saldırıya ilişkin, "Ankara'nın göbeğinde bir polis bir genç kadını gözaltına alırken cinsel saldırıda bulunuyor. Günlerdir kamuoyuna yansıyan fotoğraflarda da açık ve net bir şekilde cinsel saldırı, maalesef görülüyor.

Ankara'daki polis tacizine AK Parti'den ilk yorum - Resim: 1

Günlerdir kamuoyu bu iğrenç olaya tepki gösterirken, bahsi geçen polisle ilgili hareke geçilmesini beklerken, Ankara Emniyet Müdürlüğü 'Babası FETÖ'cü' diye açıklama yapıyor.

'Özrü kabahatinden büyük' dedikleri bu olsa gerek. Hukukun işlediği bir ülke olsaydık öncelikle o polis, sonra da bu açıklamayı yapan emniyet müdürü görevden alınırdı. Tam da iktidarın kolluğuna yakışır bir açıklama" dedi.

AK PARTİLİ ZENGİN: OLMAMALIYDI

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurtulan'ın konuşmasının ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, olaya ilişkin, "Bir telaş içerisinde, bir kişiyi arabaya yerleştirmeyle alakalı telaşın verdiği yanlış bir hareket. Bu da yanlış, olmamalıydı" ifadelerini kullandı.

Ankara'daki polis tacizine AK Parti'den ilk yorum - Resim: 2

"GÖRÜNTÜLER BASINA YANSIMAMALIYDI"

Zengin, görüntülerin basına servis edilmesinin "kastı aşan" bir durum olduğunu da ileri sürerek, "Ben o görüntüleri izledim, hem emniyet müdürlüğünün çektiği görüntüleri izledim hem de olay esnasında çekilen görüntüleri izledim.

Bu görüntüler kamuoyuna dağıtılırken, bence kastı aşan bir şekilde, olaydan öte emniyet teşkilatını tahkir etmek üzere bir üslup kullanılıyor" dedi.

Ayrıca olayı yakından takip ettiklerini ileri süren Zengin, bugün suç duyurusunda bulunan Demirel'in, olayla ilgili "Ümit ederim gider şikayetçi olur, biz de takip ederiz, nedir mesele, daha detaylı görme imkanımız olur" dedi.

Ankara'daki polis tacizine AK Parti'den ilk yorum - Resim: 3