Abone Ol

Ankara'da Okullar Kapandı mı? Yüz Yüze Eğitim Devam Edecek mi?

Yüz yüze eğitim bazı sınıflarda devam ederken vaka sayılarındaki artış sonrası “okullar kapanacak mı?” sorusu akıllara geldi. Peki, risk grubunun yüksek olduğu illerde yüz yüze eğitim devam edecek mi, Ankara'da okullar kapandı mı?

Ankara'da Okullar Kapandı mı? Yüz Yüze Eğitim Devam Edecek mi?

Artan vaka sayıları sonrasında bazı alanlarda yeni tedbirler alınmış ve vaka sayılarının yüksek olduğu illerde cumartesi kısıtlamaları yeniden gelmişti. Alınan tedbirler sonrası yüz yüze eğitim ve yüksek riskli illerde okulların durumu ise merak konusu olmuştu. Sürece ilişkin son açıklama Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan gelmişti. Uzaktan eğitime geri dönen ilk il ise Ankara oldu.

ANKARA'DA OKULLAR KAPANDI MI?

Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yarından itibaren 5,6,7 ile lise hazırlık 9,10,11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesi kararı aldı.

OKULLAR KAPANACAK MI, YÜZ YÜZE EĞİTİM DEVAM EDECEK Mİ?

Bakan Selçuk, valiliklerin, il hıfzıssıhha kurullarıyla yaptıkları değerlendirmeler sonucu her ile özgü kararların alındığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu süreçte emek verenlere teşekkür ediyorum çünkü zor bir süreç yaşıyoruz ama bunu hep birlikte başarıp atlatacağımıza inanıyoruz. Bir taraftan aşı süreci devam ediyor. Her gün, her an değişimleri izleyerek ortak kararlar almaya çaba gösteriyoruz.

İstiyoruz ki önümüzdeki süreçte yüz yüze eğitime doğru çok daha katılımlı, çok daha yüksek bir şekilde devam edelim. Bu koşullar bir an önce düzelsin. Önceliğimiz tabii ki yüz yüze eğitim. Salgın şartlarını dikkate alarak, okulları açık tutma isteğimize rağmen diğer ülkelere baktığımızda daha fazla kapalı olduğunu görüyoruz ama bu, sağlık öncelik prensibimizden kaynaklanıyor."

Diğer illerle ilgili kararlar da il hıfzısıhha kurulları tarafından alınması durumunda il bazlı uzaktan eğitime geçilebilir.