Abone Ol

Ankara’da Kadınlar Feminist Gece Yürüyüşünde Ses Verdi: Yaşamak istiyoruz özgür ve korkusuzca

Ankara’da kadınlar ‘17. Feminist Gece Yürüyüşü’ eylemi için bu akşam Sakarya Caddesi’nde toplandı. Kadınlar, “Hükümet istifa”, “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “Yaşamak istiyoruz özgür ve korkusuzca” sloganları attı.

Ankara’da Kadınlar Feminist Gece Yürüyüşünde Ses Verdi:  Yaşamak istiyoruz özgür ve korkusuzca

KESK Ankara Kadın Platformu Şubeleri Dönem Sözcüsü Hatice Beydeli Kahraman, “Bizler yönetenlerin, sermayenin çıkarları ve hırsları uğruna öldürülüyoruz. Ancak bilinsin ki yine bizler erkek egemen devletin bize dayattığı karanlığı dayanışmayla aydınlatacak eşit, özgür ve güvenceli bir yaşamı birbirine kenetlenen ellerimizde yeniden filizlendireceğiz” dedi.

Kadınlar, Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla “17. Feminist Gece Yürüyüşü” eylemi için saat 19.00'da Sakarya Caddesi’nde toplandı. “İsyanımız yasımızı aşıyor kadın dayanışması yaşatıyor” pankartı taşıyan kadınlar, “Hükümet istifa”, “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “Yaşamak istiyoruz özgür ve korkusuzca” sloganları attı. Eyleme, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve çok sayıda kadın katıldı.